Ρέθυμνο: Φοιτητική Εθελοντική Αιμοδοσία στην Πανεπιστημιούπολη

Ημερομηνία:

Φοιτητική Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης” στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 3/11/2022 ώρες 10:00 έως 13:30 με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε συνεργασία με την μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Οδηγίες για τους εθελοντές αιμοδότες

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών.

Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν λάβει ελαφρύ πρωινό. Να έχουν κοιμηθεί επαρκώς και να μην έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Χρειάζεται να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα (ή το φοιτητικό πάσο. Επίσης, πρέπει να έχουν περάσει 3 μήνες από την προηγούμενη αιμοδοσία για τους άνδρες και 4 για τις γυναίκες καθώς και 28 ημέρες μετά την αποδρομή συμπτωμάτων από νόσηση με COVID-19.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εγγραφές για δωρεά μυελού οστών με δειγματοληψίες σιέλου.

-Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων ενώ οι αιμοδότες θα μπορούν να κάνουν αίτηση για έκδοση ατομικής κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:

-Ενημέρωση & Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας σιέλου.

-Ενημέρωση & Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Φοιτητική Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο, στη Λότζια (έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου) το Σάββατο 5/11/22 και ώρες 10:00-13:30.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:«Ψηφίδες Αρκαδιώτικης Ιστορίας από τα αρχεία του...

Εγκαίνια ιστορικής έκθεσης για τα 160 χρόνια της Αρκαδικής...

Ρέθυμνο:Τρισάγια τιμής και μνήμης για την Αρκαδική...

6 Νοεμβρίου 2026 Την Παρασκευή, 6η Νοεμβρίου 2026, στο πλαίσιο...

Ρέθυμνο:«Ψηφίδες Αρκαδιώτικης Ιστορίας από τα αρχεία του...

Εγκαίνια ιστορικής έκθεσης για τα 160 χρόνια της Αρκαδικής...

Ρέθυμνο:Τρισάγια τιμής και μνήμης για την Αρκαδική...

6 Νοεμβρίου 2026 Την Παρασκευή, 6η Νοεμβρίου 2026, στο πλαίσιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άτμισμα: Η μεγάλη παγίδα της «αθώας» νικοτίνης

Για πολλούς εφήβους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον μέρος...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου...