Ρέθυμνο:Για την συνάντηση της αντιπροσωπίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων στο μέγαρο Μαξίμου.

Στις 24/6/22 οι συνταξιούχοι από όλη την Xώρα μετά το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) πραγματοποίησαν νέα Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα, για μια ακόμη φορά μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Είκοσι (20) ημέρες πριν από την συγκέντρωση, η ΣΕΑ είχε κοινοποιήσει εγγράφως τα αιτήματα των συνταξιούχων στο γραφείο του πρωθυπουργού, με το αίτημα για συνάντηση μαζί του. Ήταν η τρίτη φορά που υποβλήθηκε το αίτημα αυτό, μετά από δύο προηγούμενες Πανελλαδικές συγκεντρώσεις που είχαν προηγηθεί.

Στις 1/7/22 η ΣΕΑ ειδοποιήθηκε από το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας ότι το ραντεβού μας θα πραγματοποιηθεί στις 14/7/22, στο Μέγαρο Μαξίμου μόνο με τρεις εκπροσώπους από την ΣΕΑ (λόγω του COVID-19). Την ΣΕΑ εκπροσώπησαν οι Πρόεδροι των τριών πιο αντιπροσωπευτικών Ομοσπονδιών Συνταξιούχων: του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ που παραβρέθηκαν στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί οι εκπρόσωποι των Συνταξιούχων έμαθαν πως για ακόμη μια φορά δεν θα παρευρισκόταν ο κ. Πρωθυπουργός αλλά μόνο ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτης ο οποίος τους δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού. Η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ εξέφρασε στον Υπουργό την αγανάκτηση του συνταξιουχικού κόσμου γι’ αυτή την απαράδεκτη, προσβλητική τακτική και αντιμετώπιση των εκπροσώπων 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων από τον Πρωθυπουργό που εδώ και τρία χρόνια δεν βρίσκει τον ελάχιστο χρόνο να δεχθεί τους εκπροσώπους τους. Την ίδια αντιμετώπιση έχουν οι συνταξιούχοι και από τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, που κατά τ’ άλλα σε προσφιλή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίχως αντίλογο ξέρουν (μαζί με συγκεκριμένους παρουσιαστές) να μοιράζουν αυξήσεις, αναδρομικά και επιδόματα στους συνταξιούχους, δίχως αντίκρισμα. Κρίμα, γιατί με τη συμπεριφορά τους πικραίνουν, εξοργίζουν και απογοητεύουν για άλλη μια φορά τους Συνταξιούχους αλλά παράλληλα δυναμώνουν τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της και καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή τακτική – πρακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αντί να σκύψει πάνω στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και να δώσει τις αναγκαίες λύσεις σύμφωνα με τις προτάσεις του Συνταξιουχικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι όλοι οι Συνταξιούχοι είμαστε σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδικούμε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων μας που είναι δουλεμένα με την εργασία και το μόχθο μιας ζωής. Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Θα συνεχίζουμε και πάλι να βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, γιατί δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτά που έχουμε αποκρούσει, αυτά που έχουμε καταφέρει να καθυστερήσουν ή να αναβληθούν από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, αλλά και όσα έχουμε κερδίσει, τα καταφέραμε με τους αγώνες μας, που σήμερα χρειάζεται να δυναμώσουν με την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΜΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.