Ρέθυμνο:Η ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων για τις φωτιές

Μετά την πραγματικότητα που δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο κλπ, ο Πρωθυπουργός με περισσή έπαρση ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι οι καμένες περιοχές πρέπει να δοθούν για αναδάσωση και αξιοποίηση σε ντόπιους και ξένους μεγαλοσχήμονες, λες και η περιουσία του ελληνικού λαού είναι τσιφλίκι τους.

Διαχρονικά πρέπει να υπογραμμίσουμε τις ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων για έλλειψη στοιχειώδους αντιπυρικής προστασίας και τη συρρίκνωση της Υπηρεσίας Δασοπροστασίας.
Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τους πληγέντες είναι πολύ κατώτερα από την έκταση των ζημιών για κάθε οικογένεια και συνολικά για τις πληγείσες περιοχές.

Είναι ανάγκη, άμεσα και επιτακτικά:
• Να καλυφθούν στο 100% οι κόποι μιας ζωής για τα καμένα σπίτια, για το ζωικό-φυτικό κεφάλαιο, τη μελισσοκομία και γενικά για όλες τις ζημιές που έφεραν οι καταστροφικές πυρκαγιές.
• Άμεσα μέτρα κοινωνικής πολιτικής με αντιπλημμυρικά έργα και εκτεταμένα έργα αντιπυρικής προστασίας.
• Τα έργα των αναδασώσεων να δοθούν και να αναλάβουν οι Υπηρεσίες που πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο και εποχιακό προσωπικό ικανό να πάρει πάνω του τις κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό για την εκτέλεση του έργου της Δασοπροστασίας και βέβαια πρέπει να προτιμηθούν και να αξιοποιηθούν όλοι οι εθελοντές που με περίσσιο πατριωτισμό ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ !!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΜΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.