Ρέθυμνο:Η Δ’ Κυριακή των Νηστειών,στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανωγείων

Ημερομηνία:

Η Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΑΝΩΓΕΙΩΝ
30 Μαρτίου 2025

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το πρωί της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, 30ής Μαρτίου 2025, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Περαχώρι στα Ανώγεια, κατά την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία αυτή των Ανωγείων.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στον μεγάλο Άγιο της ημέρας, Όσιο Ιωάννη τον Σιναΐτη, τον συγγραφέα της «Κλίμακος», και ευχήθηκε σε όλους τους ανθρώπους να πορεύονται με φιλότιμο στην κλίμακα της πνευματικής ζωής, με όση δύναμη έχει ο καθένας, προσβλέποντας πάντοτε στο έλεος του Θεού και προσπαθώντας πάντοτε να οδεύουν στο δρόμο της μετάνοιας, που αλλάζει και καινοποιεί τον άνθρωπο.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο προσφώνησε με θερμούς λόγους ο εφημέριος της ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. Κωνσταντίνος Σκουλάς και του προσέφερε εκ μέρους της ενορίας δώρα, αρχιερατικά Δικηροτρίκηρα και ιερό Επιγονάτιο με την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για τα δώρα και ευχήθηκε στον π. Κωνσταντίνο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας, καθώς και στους συλλειτουργούς ιερείς, πλούσια τη χάρη και την ευλογία του Θεού και με το καλό να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ιερή εικόνα του Αγίου Σωκράτους από την Ιερά Μονή Καρακάλλου του Αγίου Όρους. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Νικόλαος Σκουλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων κ. Μιχάλης Δραμουντάνης και ευλαβείς χριστιανοί από τα Ανώγεια.

Μετά το πέρας της λειτουργίας προσφέρθηκε σε κατάστημα των Ανωγείων πλούσια φιλοξενία.

Μετά το γεύμα, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων, επισκέφθηκε τα Σίσαρχα, προσκύνησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ανέπεμψε Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και χαιρέτισε τους κατοίκους του οικισμού, ευχόμενος με το καλό το Άγιο Πάσχα και δίδοντας την υπόσχεση ότι, συν Θεώ, θα μεταβεί για να ιερουργήσει στην Πανήγυρι της Αγίας Παρασκευής το προσεχές καλοκαίρι.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νίκος Αντωνακάκης : Αλλού το όνειρο και...

Τα ανεξήγητα φαινόμενα και οι ύποπτοι συγχρονισμοί του Σαββατοκύριακου Έχει...

Τουρισμός: Η χρονιά των κρατήσεων της τελευταίας...

Θετικές οι προοπτικές, αλλά αυξάνονται οι πιέσεις για τα...

Νίκος Αντωνακάκης : Αλλού το όνειρο και...

Τα ανεξήγητα φαινόμενα και οι ύποπτοι συγχρονισμοί του Σαββατοκύριακου Έχει...

Τουρισμός: Η χρονιά των κρατήσεων της τελευταίας...

Θετικές οι προοπτικές, αλλά αυξάνονται οι πιέσεις για τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έως 72 δόσεις: Τι αλλάζει με τις οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο

Το πακέτο διευκολύνσεων που αλλάζει τα δεδομένα για νοικοκυριά...

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη

Ένα αρωματικό φυτό που είναι πανταχού παρόν σε μαγειρική...

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 15 Ιουνίου – Τι επιδοτείται

Η ημερομηνία που πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένουν για το...