Ρέθυμνο:Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ για την επιστροφή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, με βάση την νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επιστροφή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016 επισημαίνει:

Α. Για μια ακόμη φορά με την συμβολή και την προσφυγή διάφορων μεγαλοδικηγορικών γραφείων, που δήθεν κόπτονται για τους συνταξιούχους, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας νομιμοποιεί και βγάζει συνταγματικό όλο το αντιασφαλιστικό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, της Ε.Ε και των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που με αυτό κατακρεουργήθηκαν οι συντάξιμες αποδοχές και τα δικαιώματα των συνταξιούχων στην κοινωνική ασφάλιση.

Β. Η πρόσφατη απόφαση η οποία βγαίνει μετά από ενάμιση χρόνο καθυστέρηση, αφορά την καταβολή των αναδρομικών στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα του 11μηνου 2015-2016, ουσιαστικά υιοθετεί όλο το σκεπτικό του νόμου 4714/20 και βγάζει όλες του τις διατάξεις συνταγματικές. Με αυτόν τον τρόπο ό,τι μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικό έχει ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις βγαίνει συνταγματικό.

Γ. Για μια ακόμη φορά η απόφαση αυτή οδηγεί σε νέες δικαστικές περιπέτειες με ατομικές αγωγές, νέα έξοδα, εκατομμύρια συνταξιούχους, που για δέκα χρόνια οι συντάξεις και τα δικαιώματά τους έχουν σφαγιασθεί και πληρώνουν κάθε χρόνο 8.5 δισεκατομμύρια, δίχως καμιά απολαβή γιατί και αυτά που έβγαλε η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση την εφάρμοσε κουτσουρεμένη με πολιτική απόφαση δίχως να αποδώσει τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους που τα δικαιούνταν.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε όλη αυτή την απαράδεκτη, πολυέξοδη, και ψυχοφθόρα διαδικασία. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική και πρακτική και άμεσα με πολιτική απόφαση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα. Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξιμες αποδοχές και άμεση ικανοποίηση όλων των άλλων αιτημάτων που τέθηκαν στην πρόσφατη πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΜΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.