Ρέθυμνο:Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης στο Αρκάδι

Ημερομηνία:

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
23 Μαΐου 2023

Το πρωί της Τρίτης, 23ης Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρσανίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Ευφραίμ, των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και άλλων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, συμπροσευχομένων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Τίτου, και πολλών κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εν τη Ιερά Μονή Αρκαδίου ολοκαυτωθέντων, των αοιδίμων πατέρων και αδελφών της Μονής, καθώς και των αοιδίμων κληρικών, των ιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ο οποίος, με γλαφυρό και ζωηρό λόγο και πλούσια παραδείγματα, ανέπτυξε το θέμα: «Το εκκλησιαστικόν φρόνημα του Ιερέως».
Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον υψηλό προσκεκλημένο για τους λόγους του και για όλες τις εκδηλώσεις της αγάπης του, καθώς και για τον πνευματικό επιστηριγμό, τον οποίο χαρίζει αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη μας.
Ακολούθησε πλούσια μοναστηριακή φιλοξενία από πλευράς της Ιεράς Μονής Αρκαδίου προς όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προς τους οποίους διανεμήθηκαν πρόσφατες εκδόσεις βιβλίων.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, κατά την παρεπιδημία του στην Ιερά Μητρόπολή μας, συνοδεύουν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος, εκ της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Όρους, και ο Αρχιδιάκονος του Σεβασμιωτάτου κ. Αυγουστίνος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης τίμησε την...

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια...

Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ν....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 ...

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης τίμησε την...

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια...

Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ν....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιστήμονες εντόπισαν «διακόπτη» της κατάθλιψης στον εγκέφαλο

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το χρόνιο άγχος αλλοιώνει...

«Τελειώνει η θάλασσα όπως την ξέραμε» – Οι ύφαλοι ξεπέρασαν το σημείο χωρίς επιστροφή

Διεθνής ομάδα κάπου 160 επιστημόνων μελετά την κατάσταση υγείας...

Εφοδος της OLAF στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα

Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης έχουν...