Ρέθυμνο:Κάλεσμα στην Απεργιακή Συγκέντρωση της 17-4-2024 από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου

ΚΑΛΕΙ
ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους συνταξιούχους του Ρεθύμνου να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας, την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024, ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και της λιτότητας που οδηγεί σε πλήρη φτωχοποίηση τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και γενικά τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, για να ενώσουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του Νομού και όλης της χώρας και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

 Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
 Την άμεση επιστροφή των παράνομων περικοπών και των δώρων των κύριων και επικουρικών συντάξεων, αναδρομικά από το 2013 μέχρι σήμερα χωρίς αιτήσεις, προαπαιτούμενα και δικαστήρια.
 Την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012, χωρίς επανυπολογισμούς και προσωπικές διαφορές, πλήρη κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» και όλων των αντιασφαλιστικών, αντικοινωνικών Νόμων.
 Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις.
 Την άμεση νομοθέτηση της 13ης και 14ης σύνταξης για όλες τις συντάξεις.
 Αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στα γηρατειά.
 Άμεση λήψη μέτρων για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που συρρικνώνει μέρα με τη μέρα το εισόδημά μας .
 Αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος στις 12.000 ευρώ και στις 3.000 για κάθε παιδί.
 Άμεση νομοθέτηση κατώτερης κύριας σύνταξης στο 80% του κατώτατου μισθού.
 Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
 Άμεση και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Συνταξιούχοι του Ρεθύμνου,

Έχουμε χρέος να στηρίξουμε δυναμικά τον αγώνα των εργαζομένων, τον αγώνα των παιδιών και των εγγονιών μας και να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17/4/2024 στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, για να απαιτήσουμε την άμεση στήριξη της μισθωτής εργασίας με αύξηση των μισθών και των συντάξεων, την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, την άμεση στήριξη των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αβάστακτη ακρίβεια που μαστίζει την Κοινωνία μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα σχόλια είναι κλειστά.