Ρέθυμνο:Κάλεσμα για τη Συγκέντρωση για τα Τέμπη από ΕΓΕΣΥΡ

Ημερομηνία:

Αν και με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται ότι πολλά από τα θύματα επέζησαν από τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη το Φεβρουάριο του 2023 και βρήκαν φρικτό θάνατο από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ακολούθησε, οι εγκληματικές ευθύνες επιχειρείται να συγκαλυφθούν. Τα νέα ντοκουμέντα από το έγκλημα στα Τέμπη καταρρίπτουν εκκωφαντικά αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης από το κράτος, την κυβέρνηση, την ΕΕ και την Hellenic Train.

Όσο και να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, δεν θα αφήσουμε να κρυφτεί η αλήθεια! Είναι έγκλημα με υπεύθυνους την πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, το κυνήγι του κέρδους και τη μείωση του κόστους.

Είκοσι τρεις μήνες μετά το έγκλημα οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι παραμένουν εδώ και ατιμώρητοι. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα που έβγαλαν εκατομμύρια ανθρώπους στο δρόμο στέλνουν μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί.

Η υπόσχεση πως “όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” μας οδηγεί σε πάλη με όλους τους τρόπους ενάντια στην συγκάλυψη του εγκλήματος που επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ. Απέναντι σε όσους θέλουν να αθωώνουν τους πραγματικούς ενόχους. Ενάντια στις αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα και είναι εδώ αφού επιβεβαιώνεται και στον σιδηρόδρομο ότι “ζούμε από τύχη” με τα ατυχήματα σ’ αυτόν να είναι σχεδόν καθημερινά.

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους και των σωματείων τους. Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά από προσφυγές της Hellenic Train, να κηρύσσει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που στο επίκεντρο έχουν ακριβώς αυτά τα ζητήματα ασφάλειας επιβατών και εργαζομένων.

Καλούμε να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων συνολικά σε κάθε χώρο δουλειάς γιατί η κατάσταση σε αυτούς από την έλλειψη μέτρων προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία, για τη μεγαλύτερη κερδοφορία της εργοδοσίας, τους έχει μετατρέψει σε απέραντα “Τέμπη”.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!
Δεν κάνουμε βήμα πίσω, μέχρι να ανατρέψουμε την πολιτική που δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε

Όλοι και όλες την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μυλοποτάμου: Ανακοίνωση Αγιασμού Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού...

Ο Δήμος Μυλοποτάμου ανακοινώνει ότι ο αγιασμός του νέου...

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ρέθυμνο για...

Στους έντονους ρυθμούς του μίνι ποδοσφαίρου κινείται το Ρέθυμνο,...

Δήμος Μυλοποτάμου: Ανακοίνωση Αγιασμού Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού...

Ο Δήμος Μυλοποτάμου ανακοινώνει ότι ο αγιασμός του νέου...

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ρέθυμνο για...

Στους έντονους ρυθμούς του μίνι ποδοσφαίρου κινείται το Ρέθυμνο,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΣΔΕ 2026: Δύο εβδομάδες παράταση για τους αγρότες – Τι αλλάζει σε ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ

Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία...

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ηράκλειο: Ξεκίνησε η βροχή – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη

Τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης κακοκαιρίας έχουν αρχίσει να...

Δήμος Μυλοποτάμου: Ανακοίνωση Αγιασμού Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Πανόρμου

Ο Δήμος Μυλοποτάμου ανακοινώνει ότι ο αγιασμός του νέου...