Ρέθυμνο:Κάλεσμα για τη Συγκέντρωση για τα Τέμπη από ΕΓΕΣΥΡ

Ημερομηνία:

Αν και με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται ότι πολλά από τα θύματα επέζησαν από τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη το Φεβρουάριο του 2023 και βρήκαν φρικτό θάνατο από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ακολούθησε, οι εγκληματικές ευθύνες επιχειρείται να συγκαλυφθούν. Τα νέα ντοκουμέντα από το έγκλημα στα Τέμπη καταρρίπτουν εκκωφαντικά αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης από το κράτος, την κυβέρνηση, την ΕΕ και την Hellenic Train.

Όσο και να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, δεν θα αφήσουμε να κρυφτεί η αλήθεια! Είναι έγκλημα με υπεύθυνους την πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, το κυνήγι του κέρδους και τη μείωση του κόστους.

Είκοσι τρεις μήνες μετά το έγκλημα οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι παραμένουν εδώ και ατιμώρητοι. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα που έβγαλαν εκατομμύρια ανθρώπους στο δρόμο στέλνουν μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί.

Η υπόσχεση πως “όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” μας οδηγεί σε πάλη με όλους τους τρόπους ενάντια στην συγκάλυψη του εγκλήματος που επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ. Απέναντι σε όσους θέλουν να αθωώνουν τους πραγματικούς ενόχους. Ενάντια στις αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα και είναι εδώ αφού επιβεβαιώνεται και στον σιδηρόδρομο ότι “ζούμε από τύχη” με τα ατυχήματα σ’ αυτόν να είναι σχεδόν καθημερινά.

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους και των σωματείων τους. Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά από προσφυγές της Hellenic Train, να κηρύσσει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που στο επίκεντρο έχουν ακριβώς αυτά τα ζητήματα ασφάλειας επιβατών και εργαζομένων.

Καλούμε να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων συνολικά σε κάθε χώρο δουλειάς γιατί η κατάσταση σε αυτούς από την έλλειψη μέτρων προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία, για τη μεγαλύτερη κερδοφορία της εργοδοσίας, τους έχει μετατρέψει σε απέραντα “Τέμπη”.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!
Δεν κάνουμε βήμα πίσω, μέχρι να ανατρέψουμε την πολιτική που δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε

Όλοι και όλες την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αμαρίου:82η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Χωριών...

• Με σεβασμό, συγκίνηση και σεμνότητα η Εκδήλωση Απόδοσης Τιμών Με...

Ρέθυμνο:Η Ιερά Μονή Αρκαδίου υποδέχεται τον εμβληματικό...

Στον ιστορικό τόπο που ενέπνευσε τη δημιουργία του έργου...

Δήμος Αμαρίου:82η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Χωριών...

• Με σεβασμό, συγκίνηση και σεμνότητα η Εκδήλωση Απόδοσης Τιμών Με...

Ρέθυμνο:Η Ιερά Μονή Αρκαδίου υποδέχεται τον εμβληματικό...

Στον ιστορικό τόπο που ενέπνευσε τη δημιουργία του έργου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Πρωταθλήτρια» στις αναζητήσεις των Ελλήνων η Κρήτη όλο το καλοκαίρι – Κυριαρχεί το αεροπλάνο

Οι Έλληνες προγραμματίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές νωρίτερα...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τρίτη 25 Αυγούστου – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 25 Αυγούστου...

Ηράκλειο: Σοβαρός τραυματισμός 38χρονης στο kite surf – Ο άνεμος την πέταξε σε τοίχο και ταράτσα!

Σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μία 38χρονη...