Ρέθυμνο:Καταγραφή των αναγκών σε πολίτες λόγω υγειονομικής κρίσης με στόχο την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ρεθύμνης καταγράφει τις ανάγκες των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση μέσω κοινωνικού δικτύου με στόχο την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Η εποχή της μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε στις μέρες μας, επεφύλαξε ιδιαίτερες δυσκολίες στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας , οι οποίοι περιθωριοποιημένοι βιώνουν τον κίνδυνο ενός πολύπλευρου και πολλαπλού κοινωνικού αποκλεισμού, που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ρεθύμνης κατέγραψε τις ανάγκες του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού, μέσω ενός κοινωνικού δικτύου που δημιουργήθηκε, με οικογένειες, που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση του covid 19. Στη συνέχεια σε 44 οικογένειες και τα μέλη αυτών (192 μέλη) μοιράστηκαν δωροεπιταγές συνολικού ύψους 3.000 Ευρώ, που διατέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΛΠΕΝ κ. Τρύφωνα Θεοδώρου προκειμένου την περίοδο των Χριστουγέννων να βοηθηθούν οι προαναφερθείσες ομάδες.
Ενέργειες όπως αυτή αξίζουν κάθε αναγνώρισης και υπενθυμίζουν στην κοινωνία μας την ανάγκη υπεράσπισης ατόμων, που βιώνουν καταστάσεις φτώχειας η οποία δεν αναφέρεται μόνο στην έλλειψη υλικών αγαθών και πόρων αλλά υπονομεύει την αξιοπρέπεια ανθρώπων, το δικαίωμα στη ζωή, κάνει τους ήδη φτωχούς πιο ευάλωτους και συμβάλλει στη φτωχοποίηση νέων τμημάτων της μεσαίας τάξης στη χώρα μας.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας μας θα συνεχίσει τέτοιου τύπου δράσεις χρησιμοποιώντας όλα τα θεσμοθετημένα μέσα, που διαθέτει, επιδεικνύοντας το αίσθημα δικαίου και ισότιμης μέριμνας για όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.