Ρέθυμνο: Κλειστό τμήμα σχολείου μετά από κρούσμα σε μαθητή

Μακριά από τα θρανία θα μείνουν για 14 μέρες οι μαθητές ενός τμήματος της πρώτης τάξης γυμνασίου στο Ρέθυμνο, καθώς ένα κοριτσάκι βρέθηκε χθες θετικό στον κορωνοϊό

Το 12χρονο παιδί τη Δευτέρα εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού – πυρετό και εμετό – και έφυγε από το σχολείο. Παρέμεινε στο σπίτι του την Τρίτη και την Τετάρτη και χθες, επειδή τα συμπτώματα παρέμεναν, έκανε τεστ, το οποίο αργά το βράδυ αποδείχθηκε θετικό στον covid 19.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ενεργοποιήθηκε αμέσως το πρωτόκολλο που προβλέπεται. Έτσι, από σήμερα και για 14 μέρες το τμήμα του σχολείου στο οποίο φοιτά το παιδί δεν θα λειτουργήσει και τα παιδιά θα κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως.

Οι καθηγητές που δίδαξαν στο τμήμα την Παρασκευή και τη Δευτέρα για δύο ώρες και επιπλέον θα τεθούν σε καραντίνα, όπως και το οικογενειακό περιβάλλον της μικρής, οι γονείς και ο αδερφός της, οι οποίοι έχουν σχέση με το σχολείο, με την έννοια ότι εργάζονται σε αυτό σε δύο διαφορετικά πόστα. Επιπλέον, ο δήμος θα προχωρήσει σε απολύμανση, όπως ανακοίνωσε και μέσω του Team FM η αντιδήμαρχος Παιδείας Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, η οποία εμφανίστηκε ψύχραιμη, δεδομένου ότι “είναι βέβαιο ότι αυτή τη διαδικασία θα κληθούμε να την αντιμετωπίσουμε κι άλλες φορές και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να εφαρμόσουμε τα πρωτόκολλα”.

“Αυτό που θέλω να πω στους γονείς είναι να αξιολογούν και τα μικρά συμπτώματα με πολλή προσοχή και να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο όλοι όσοι είναι σε ευπαθή ομάδα ή έχει στο περιβάλλον του ευπαθείς ομάδες. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κόλλησε τώρα το κοριτσάκι, αλλά πίσω από το κοριτσάκι πόσοι είναι ευπαθείς””, συνέχισε η κα Ελευθεριάδου.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης Γιάννης Γαζανός ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για τα αποτελέσματα του τεστ της μικρής μαθήτριας, καθώς και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και εξέδωσε και επίσημα την απόφαση της αναστολής λειτουργίας του τμήματος.

Πηγή: goodnet.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.