Ρέθυμνο:Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Σχολής Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
11 Ιανουαρίου 2023

Την αγιοβασιλόπιτα της Σχολής Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, το απόγευμα της Τετάρτης, 11ης Ιανουαρίου 2023, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου λειτουργεί η εν λόγω Σχολή.
Ο Επίσκοπός μας χαιρέτισε τον διδάσκοντα στη Σχολή, αγιογράφο-ψηφιδογράφο κ. Εμμανουήλ Ρουκούδη, και όλους τους διδασκομένους και επαίνεσε την πρόοδο των έργων τους, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη και εκφράζοντας τη χαρά του, διότι η διακονία αυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας τυγχάνει αυτής της αποδοχής και έχει αυτά τα όμορφα αποτελέσματα.
Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προέτρεψε όλους τους διδασκομένους να εμπνευσθούν από τώρα για τη μεγάλη Παγκρήτιο Έκθεση Ψηφιδωτού, η οποία θα πραγματοποιηθεί, συν Θεώ, κατά το έτος 2024, εξ αφορμής των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.
Το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας έλαχε στον Ιερολ. Αρχιδιάκονο Κωνσταντίνο Ζουμπεράκη, προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε τα δέοντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.