Ρέθυμνο: Κορωνοϊός – Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από το τοπικό κέντρο πρόληψης

Τις τελευταίες εβδομάδες οι κοινωνίες έχουν έρθει αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη κρίση, που πλήττει καταρχάς την υγεία και επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ζωής μας μέχρι τώρα: την προσωπική, την επαγγελματική αλλά και την κοινωνική μας ζωή, με αρκετά μεγάλο ψυχικό κόστος. Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα έχουν αρχίσει να ανατρέπονται καθώς ζητείται από όλους μας να τηρήσουμε κάποια μέτρα για την ασφάλεια όλων: κοινωνική απόσταση, καραντίνα ή απομόνωση.

Σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη αναγνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν προσωπικό χώρο ή χρόνο, πολλοί βιώνουν μεγάλους επαγγελματικούς κινδύνους, φοβούνται για δικούς τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ανήκουν οι ίδιοι σε αυτές και αρκετοί από τους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ήδη πολλές δυσκολίες που απλά εντείνονται.

Όλοι μας αυτή περίοδο βιώνουμε δύσκολα συναισθήματα. Ίσως κάποιοι και κάποιες από εμάς να βιώνουμε έντονες συναισθηματικές καταστάσεις όπως μεγάλο φόβο, έντονο άγχος και αγωνία, πανικό, θυμό, θλίψη, ανία και μοναξιά που να επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Καθώς ζούμε αυτά τα δύσκολα συναισθήματα, είναι σημαντικό να μην ντρεπόμαστε για αυτά, καθώς είναι ανθρώπινα και αφορούν όλους και όλες μας σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την νέα αυτή πραγματικότητα και να φροντίσουμε τον εαυτό μας σωματικά και ψυχικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της απομόνωσης.

Το Κέντρο Πρόληψης, συνεπές στη σχέση που έχει χτίσει με την κοινότητα στα 24 χρόνια λειτουργίας του, παρά την αναστολή πολλών δράσεων του, συνεχίζει να λειτουργεί προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ήδη συζητείται η συνεργασία με δομές του Δήμου Ρεθύμνης και των λοιπών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, καθώς και με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνου, για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας , συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας, προσδοκά να προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη διαχείρισή τους.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συνομιλήσουμε για τις ψυχικές, αλλά και τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε µέσα σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη συνθήκη,

ανακαλύπτοντας τις δυνάμεις μας και βοηθώντας τον εαυτό μας να αντέξει όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα που βιώνει, βγαίνοντας διαφορετικός αλλά και πιο δυνατός από αυτή την κρίση.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας

– τηλεφωνικά : καθημερινές 9.30 – 13.30 και 17.00 – 19.00 στο 2831050100, 2831030830 και 2831055899

– ηλεκτρονικά : στέλνοντας μήνυμα στο messenger μέσω της σελίδας του Κέντρου Πρόληψης στο facebook ή μέσω μας ιστοσελίδας μας www.prolipsis.gr. Επιλέξτε τη φόρμα επικοινωνίας, συμπληρώστε τα στοιχεία μας (απαραίτητα τηλέφωνο), περιγράψτε μας εν συντομία το πρόβλημα που μας απασχολεί και ένα στέλεχος του Κέντρου θα επικοινωνήσει μαζί μας.

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Και η Επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης

Τα σχόλια είναι κλειστά.