Ρέθυμνο:Κοσμοσυρροή στη Χάρη της Παναγίας Χαρακιανής στο Μπαλί

Πλήθος οι προσκυνητές – Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον ΒΟΑΚ
Πλήθος προσκυνητών έσπευσε από το απόγευμα του Σαββάτου στην Παναγία τη Χαρακιανή, στο Μπαλί Ρεθύμνου, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Κρήτης, ενόψει της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Οι πιστοί με τα οχήματά τους, πολλοί από αυτούς όμως και πεζοί, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις όπως για παράδειγμα από το Ρέθυμνο ή ακόμη και από το Ηράκλειο, συρρέουν στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου για να προσκυνήσουν τη Χάρη Της, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στη μητρική Της μεγαλοσύνη.

Ο τριήμερος εορτασμός με λιτανείες, εσπερινούς, πλήθος ιερών ακολουθιών και φυσικά τα Εγκώμια της Θεοτόκου ξεκίνησε το Σάββατο, προσελκύοντας πλήθος κόσμου από την Κρήτη και όχι μόνο. Μάλιστα, αρκετοί είναι και εκείνοι που τηρούν το έθιμο της τριήμερης διανυκτέρευσης στην ύπαιθρο στους χώρους γύρω από τον Ιερό Ναό.

Για την ασφάλεια των προσκυνητών και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη Χαρακιανή βρέθηκαν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, η κυκλοφοριακή συμφόρηση στον ΒΟΑΚ ήταν για μια ακόμη φορά αναπόφευκτη. Τα οχήματα λίγο πριν από το ιερό προσκύνημα κινούνται στην κυριολεξία σημειωτόν.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.