Ρέθυμνο:Κυριακή της Αποκρέω στην Ιερά Μητρόπολη

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
10 Μαρτίου 2024

Το πρωί της Κυριακής της Απόκρεω, 10ης Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος υπό των Εφημερίων της Ενορίας και του Αρχιδιακόνου αυτού.
Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Εφημέριος του Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Μεταξαράκης, αναφερόμενος στα μηνύματα της ημέρας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους καλή αποκριά, προτρέποντας να αποφεύγομε στη ζωή μας κάθε λογής προσωπείο και κάθε μορφής υποκρισία, αναφερόμενος στον πάντοτε επίκαιρο λόγο του μεγάλου Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου, αοιδίμου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κυρού Μελίτωνος Χατζή, ο οποίος, σε μνημειώδη ομιλία του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, την Κυριακή της Τυρινής, 8ης Μαρτίου 1970, είχε επισημάνει χαρακτηριστικά: «Να μην καταδικάσουμε τον Καρνάβαλο … Είναι ο ειλικρινέστερος και εντιμότερος των υποκριτών», καθώς επιλέγει να φορεί τη μάσκα του μόνο μια φορά το χρόνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.