Ρέθυμνο:Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων

ΛΑΜΠΡΑ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ
ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ
20 Ιουλίου 2023

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην πλούσια ιστορία της, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, κατά το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου 2023.
Πλήθος πιστών επισκέφθηκαν προσκυνηματικά το ιστορικό Μοναστήρι του Ρεθύμνου τόσο κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, το εσπέρας της Τετάρτης, 19ης Ιουλίου, όσο και κατά την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, το πρωί της Πέμπτης, 20ής Ιουλίου 2023.
Με την κανονική άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, απουσιάζοντος σε προσκυνηματικό ταξίδι στην Ιερά Νήσο Τήνο, του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, εκλεκτός Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ρουστίκων, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κουφουδάκης, και Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ενώ, με την εντολή του Σεβασμιωτάτου κ. Προδρόμου, διηκόνησε ο Αρχιδιάκονός του Κωνσταντίνος Ζουμπεράκης.
Τα Ιερά Αναλόγια διηκόνησαν ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Θεολόγος κ. Αντώνιος Μιχελουδάκης, ο Οσιολογιώτατος Μοναχός Νικάνωρ εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καρύδη και ο εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής Ρουστίκων, Αρχιμανδρίτης Ρωμανός (κατά κόσμον, Ηλίας) Αναστασιάδης.
Τον Θείο λόγο εκήρυξε εμπνευσμένα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, αναφερόμενος στον βίο του Προφήτου Ηλιού και στα διαχρονικά μηνύματά του.
Παρέστησαν πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων η Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Μαριάμ, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ Ρεθύμνης, με μέλη της Αδελφότητάς της.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την ευλόγηση των άρτων, η Ιερά Μονή προσέφερε εόρτιο κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.