Ρέθυμνο:Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν οι Τέσσερις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ
ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΓΓΕΛΗ, ΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με κατάνυξη το Ρέθυμνο εόρτασε τους Αγίους Τέσσερεις Νεομάρτυρες, Γεώργιο, Αγγελή, Μανουήλ και Νικόλαο, οι οποίοι νότισαν με το αίμα τους το χώμα του «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν» κατά το έτος 1824, στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός τους, στο κέντρο της πόλεως.
Κατά το Μέγα Εσπερινό της Εορτής, την Δευτέρα 27η Οκτωβρίου 2020, χοροστάτησε ο Ρεθύμνιος Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, Ιεράρχης του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος και αντιφώνησε στην προσφώνηση του Ποιμενάρχου μας Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, που τον καλωσόρισε και τον παρουσίασε στους φιλάγιους εορταστές.
Το πρωΐ της Τετάρτης 28ης Οκτωβρίου 2020 λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συλλειτούργησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του π. Εμμανουήλ Σπυρλιδάκη και, μετά το πέρας της, πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές αρχές.
Το εσπέρας της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως των Αγίων, αφού λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη η Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στην πόλη του Ρεθύμνου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων...

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων...

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σαββατοκύριακα… στη δουλειά – Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην εργασία χωρίς ρεπό

Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από όλους στην ΕΕ Η...

Πρεμιέρα χωρίς εργατικά χέρια: 80.000 κενές θέσεις σε τουρισμό και εστίαση «καίνε» τη σεζόν

Χαμηλοί μισθοί και υψηλό κόστος διαβίωσης διώχνουν τους εργαζόμενους...

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ρέθυμνο

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Καιρός: Τελευταία μέρα… του χειμώνα η Κυριακή στην Κρήτη και μετά 30άρια

Παραμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό με κρύο και βροχές, αλλά...