Ρέθυμνο:Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν οι Τέσσερις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ
ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΓΓΕΛΗ, ΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με κατάνυξη το Ρέθυμνο εόρτασε τους Αγίους Τέσσερεις Νεομάρτυρες, Γεώργιο, Αγγελή, Μανουήλ και Νικόλαο, οι οποίοι νότισαν με το αίμα τους το χώμα του «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν» κατά το έτος 1824, στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός τους, στο κέντρο της πόλεως.
Κατά το Μέγα Εσπερινό της Εορτής, την Δευτέρα 27η Οκτωβρίου 2020, χοροστάτησε ο Ρεθύμνιος Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, Ιεράρχης του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος και αντιφώνησε στην προσφώνηση του Ποιμενάρχου μας Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, που τον καλωσόρισε και τον παρουσίασε στους φιλάγιους εορταστές.
Το πρωΐ της Τετάρτης 28ης Οκτωβρίου 2020 λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συλλειτούργησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του π. Εμμανουήλ Σπυρλιδάκη και, μετά το πέρας της, πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές αρχές.
Το εσπέρας της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως των Αγίων, αφού λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη η Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στην πόλη του Ρεθύμνου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Επιτάφιος Θρήνος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...

10 Απριλίου 2026 Το πρωί της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής,...

Πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και...

11 Απριλίου 2026 Το πρωί του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου,...

Ο Επιτάφιος Θρήνος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...

10 Απριλίου 2026 Το πρωί της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής,...

Πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και...

11 Απριλίου 2026 Το πρωί του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Το Τόκιο χόρεψε… καλαματιανό: Το ιαπωνικό συγκρότημα «Κέφι» γέμισε Ελλάδα το κέντρο της πόλης!

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εικόνα καταγράφηκε την Κυριακή του Πάσχα...

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

«Μεγάλος αδελφός» για τσιγάρα και ποτά: Τι αλλάζει από 16 Απριλίου

Νέο ψηφιακό μητρώο υποχρεώνει σε εγγραφή όλες τις επιχειρήσεις...