Ρέθυμνο:Να μην ανοίξουν τα καταστήματα καμία Κυριακή

Ημερομηνία:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, αναγκάστηκε ν’ αφήσει στην άκρη -προς το παρόν- τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του, αποφασίζοντας να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου.
Χρόνια τώρα, το Σωματείο μας , δίνει αγώνα ενάντια στην διεύρυνση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα απέναντι στις προθέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, που επιχειρούν να επιβάλουν τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές και Αργίες, καταστρατηγώντας το δικαίωμα των εργαζομένων σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία.
Στις συνθήκες τις πανδημίας η διεύρυνση του ωραρίου δημιουργεί επιπλέον προβλήματα για τους εργαζόμενους.
Από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, το Σωματείο μας , έχει τονίσει ότι η διεύρυνση του ωραρίου εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων στο εμπόριο. Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε μεγαλύτερη έκθεση στον ιό, αλλά και σε μεγάλη σωματική εξάντληση με 13 ημέρες συνεχούς εργασίας (από Δευτέρα μέχρι το επόμενο Σάββατο). Έστω και αργά το Υπουργείο Ανάπτυξης υιοθέτησε εν μέρει αυτή τη θέση.
Καλούμε την κυβέρνηση να επιδείξει την στοιχειώδη κοινωνική ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Για το Σωματείο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΓΑΚΗ ΑΡΕΤΗ ΒΑΛΕΡΓΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Καθαίρεση περιπτέρου στην οδό Κριάρη

Ολοκληρώθηκε σήμερα (18/9/’25) από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας...

Νέο θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη: Νεκρός 76χρονος...

Το όχημα εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες...

Δήμος Ρεθύμνης:Καθαίρεση περιπτέρου στην οδό Κριάρη

Ολοκληρώθηκε σήμερα (18/9/’25) από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας...

Νέο θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη: Νεκρός 76χρονος...

Το όχημα εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΓΝΗ: «Έπεσαν» οι υπογραφές για την επέκταση της ψυχιατρικής κλινικής

Σύμβαση προϋπολογισμού 1,18 εκ. ευρώ για επέκταση ψυχιατρικής κλινικής...

Γιατί παρουσιάζουν «έκρηξη» οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη στην Κρήτη

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η συνεχής συνδεσιμότητα έχουν...