Ρέθυμνο: Ο Ανδρέας Ξανθός ζητά έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

Ημερομηνία:

Η καταβολή μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς τους στη διάρκεια της πανδημίας, είναι μια θετική και επιβεβλημένη κίνηση.

Δεν αρκεί όμως.

Η έμπρακτη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας πρέπει να συνοδεύεται από βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τόνωση του ηθικού του και άρα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, από μηχανισμό αυτόματης προκήρυξης των κενών οργανικών θέσεων και αναπλήρωσης των απωλειών λόγω συνταξιοδότησης, από διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής των συμβασιούχων στο ΕΣΥ και, κυρίως, από μια σοβαρή και μόνιμου χαρακτήρα αναβάθμιση των αποδοχών των εργαζομένων στο ΕΣΥ συνολικά και ειδικότερα του ιατρικού μισθολογίου, καθώς και την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση στελέχωσης του ΕΣΥ και το κύμα φυγής νέων γιατρών-επαγγελματιών υγείας από το δημόσιο σύστημα υγείας και από τη χώρα.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να υποστεί νομοτεχνική βελτίωση, έτσι ώστε να συμπεριλάβει τα εξής σημεία :
  1. Το ποσό που θα καταβληθεί να είναι εκτός από ακατάσχετο και αφορολόγητο, όπως αντίστοιχες οικονομικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
  2. Να αναφέρονται ρητά οι εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ και τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας (ΕΚΕΨΥΕ)
  3. Να μην εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας από 1-9-2021 και οι οποίοι είναι δίκαιο να λάβουν ένα μέρος της έκτακτης ενίσχυσης (αναλογικά με το χρόνο που έχουν εργαστεί μέχρι 31/8/2021) .
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Κοπή πίτας και ετήσιος χορός από την...

Η Ένωσή μας, φέτος, επέλεξε να γιορτάσει την κοπή...

Ο Δήμος Ρεθύμνης τιμάται το Σάββατο με...

Μια σημαντική διάκριση θα απονεμηθεί στον Δήμο Ρεθύμνης το...

Ρέθυμνο:Κοπή πίτας και ετήσιος χορός από την...

Η Ένωσή μας, φέτος, επέλεξε να γιορτάσει την κοπή...

Ο Δήμος Ρεθύμνης τιμάται το Σάββατο με...

Μια σημαντική διάκριση θα απονεμηθεί στον Δήμο Ρεθύμνης το...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λόρα: Πώς την εντόπισαν οι γερμανικές Αρχές – Άγνωστα και χρονοβόρα τα επόμενα βήματα

Οι ελληνικές Αρχές επικοινώνησαν με τους γονείς της 16χρονης...

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Ακέφαλο το πτώμα που βρέθηκε μέσα σε σακούλες στο Πευκοχώρι

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται...

Τρία ανέκδοτα τραγούδια του μεγάλου Μανώλη Λιδάκη

Από έναν δίσκο που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Έναν χρόνο...

Πιστοποίηση της Κρήτης ως αειφόρου τουριστικού προορισμού

Τον οδικό χάρτη για την πιστοποίηση της Κρήτης ως...