Ρέθυμνο: Ο Ανδρέας Ξανθός ζητά έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

Ημερομηνία:

Η καταβολή μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς τους στη διάρκεια της πανδημίας, είναι μια θετική και επιβεβλημένη κίνηση.

Δεν αρκεί όμως.

Η έμπρακτη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας πρέπει να συνοδεύεται από βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τόνωση του ηθικού του και άρα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, από μηχανισμό αυτόματης προκήρυξης των κενών οργανικών θέσεων και αναπλήρωσης των απωλειών λόγω συνταξιοδότησης, από διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής των συμβασιούχων στο ΕΣΥ και, κυρίως, από μια σοβαρή και μόνιμου χαρακτήρα αναβάθμιση των αποδοχών των εργαζομένων στο ΕΣΥ συνολικά και ειδικότερα του ιατρικού μισθολογίου, καθώς και την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση στελέχωσης του ΕΣΥ και το κύμα φυγής νέων γιατρών-επαγγελματιών υγείας από το δημόσιο σύστημα υγείας και από τη χώρα.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να υποστεί νομοτεχνική βελτίωση, έτσι ώστε να συμπεριλάβει τα εξής σημεία :
  1. Το ποσό που θα καταβληθεί να είναι εκτός από ακατάσχετο και αφορολόγητο, όπως αντίστοιχες οικονομικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
  2. Να αναφέρονται ρητά οι εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ και τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας (ΕΚΕΨΥΕ)
  3. Να μην εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας από 1-9-2021 και οι οποίοι είναι δίκαιο να λάβουν ένα μέρος της έκτακτης ενίσχυσης (αναλογικά με το χρόνο που έχουν εργαστεί μέχρι 31/8/2021) .
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Τα παιδιά των ΚΔΑΠ και οι...

Σ’ ένα διαγενεακό Κυνήγι Θησαυρού, ευφάνταστο, κεφάτο, δημιουργικό και...

Ρέθυμνο:Επί τάπητος ο στρατηγικός σχεδιασμός της...

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το...

Δήμος Ρεθύμνης:Τα παιδιά των ΚΔΑΠ και οι...

Σ’ ένα διαγενεακό Κυνήγι Θησαυρού, ευφάνταστο, κεφάτο, δημιουργικό και...

Ρέθυμνο:Επί τάπητος ο στρατηγικός σχεδιασμός της...

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκανε πίσω το υπουργείο για το καθηκοντολόγιο των Μαιών – Ικανοποίηση στον κλάδο

“Υπήρξε καθολική και συντονισμένη αντίδραση από τον κλάδο μας,...

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη στις «Μικρές Ιστορίες της Πόλης»

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη στις...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αύξηση 320% στις αφίξεις εξωτερικού τον Ιανουάριο

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η επιβατική...

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες στη Χίο

Ομάδα τεσσάρων ιατροδικαστών και τριών νεκροτόμων βρίσκεται από χθες...