Ρέθυμνο:Ο Δήμος Μυλοποτάμου καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό σεξουαλικής βίας – Προχωρά σε σύσκεψη με θεσμικούς φορείς

Το πρόσφατο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιστατικό σεξουαλικής βίας μιας ανήλικης κοπέλας στην περιοχή, μας συγκλόνισε όλους και είναι καταδικαστέο από το σύνολο της κοινωνίας του Μυλοποτάμου. Είναι έξω και πέρα από το σεβασμό στην αξία της οικογένειας που η παράδοση της περιοχής μας περνάει από γενιά σε γενιά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις ως προς την ολοκλήρωση της έρευνας και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώνεις τις αστυνομίας.

Ως δημοτική αρχή και ως ενεργοί πολίτες είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας. Ακριβώς για αυτό θα προχωρήσουμε άμεσα με πρωτοβουλία του Δήμου Μυλοποτάμου στη διενέργεια διευρυμένης σύσκεψης με όλους τους θεσμικούς φορείς προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες μας. Η ευαισθητοποίηση και η θωράκιση της τοπικής μας κοινωνίας ως προς την αντιμετώπιση και την αποτροπή τέτοιων νοσηρών φαινομένων αποτελεί το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στους νέους και τους εφήβους της περιοχής μας και ταυτόχρονα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το σύνολο της δημοτικής αρχής Μυλοποτάμου. Στην προσπάθεια αυτή κάθε κρίκος της αλυσίδας πρέπει να παίξει το ρόλο του: σχολείο, οικογένεια, πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση όλοι μαζί να φροντίσουμε να μην ξαναζήσει κανένα παιδί τέτοιες στιγμές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.