Ρέθυμνο:Ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Πρόδρομος στη Σητεία για τον εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης πολιούχου της πόλης

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
24 και 25 Νοεμβρίου 2022

Κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, κατά το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου 2022, στη Σητεία και έλαβε μέρος στις ιερές ακολουθίες και τις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις εξ αφορμής της Εορτής της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, πολιούχου και εφόρου της πόλεως Σητείας, στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό της.
Κατά τον Εσπερινό, το εσπέρας της Πέμπτης 24ης Νοεμβρίου 2022, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, προς τον οποίο απηύθυνε καρδιακή προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ο οποίος με λόγους αγάπης και τιμής καλωσόρισε για πρώτη φορά στην Πανήγυρι της Σητείας τον Ποιμενάρχη μας με την ιδιότητά του ως Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, μνημονεύοντας ότι η προγενέστερη συμμετοχή του στην Πανήγυρι αυτή ήταν προ τριών ετών ως Επισκόπου Κνωσού και αναφερθείς στην επί σειρά ετών άριστη συνεργασία τους στα συνοδικά της Εκκλησίας Κρήτης σέκρετα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε εγκάρδια για την τιμή και την αδελφική αγάπη και αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου, στα διαρκή μηνύματά της προς όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να αγωνίζονται και να θυσιάζονται για αυτό που αγαπούν, ενώ επεστήριξε τους ανθρώπους της Σητείας για την πρόσφατη πλημμύρα και τα όσα υπέστησαν από αυτήν.
Το πρωί της Παρασκευής, 25ης Νοεμβρίου 2022, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής της Αγίας Αικατερίνης, τελέσθηκε Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου Β΄ και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Ο Σεβασμιώτατος άγιος Ιεραπύτνης καλωσόρισε με θερμούς λόγους για πρώτη φορά υπό την νέα του ιδιότητα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και του ευχήθηκε μακρά και καλλίκαρπη αρχιεπισκοπική διακονία επ’ αγαθώ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και σύνολης της Εκκλησίας Κρήτης. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε γλαφυρά στην εορτάζουσα Αγία Αικατερίνα καθώς και στους συν αυτή 150 ρήτορας και την σύζυγο του Μαξεντίου, οι οποίοι συμμαρτύρησαν με την Αγία εμπνεόμενοι από το παράδειγμα και από την φλόγα της πίστεώς της. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης με λόγους τιμής στην επί σειρά πολλών ετών πορεία και τον πολιτισμό της Σητείας.
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, ο εκπρόσωπος της 11ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου Προειδοποίησης (Μ.Σ.Ε.Π.) Ζήρου Επισμηναγός κ. Ευάγγελος Καλαφάτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος κ. Ιωάννης Ψαράκης, ο Διοικητής του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σητείας Επιπυραγός κ. Παύλος Καπετανάκης, οι πρώην Δήμαρχοι Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και κ. Νικόλαος Κουρουπάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος ευσεβών χριστιανών της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής της Σητείας.
Μετά το πέρας της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενοι από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, μετέβησαν στο Λαογραφικό Μουσείο Σητείας, όπου ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου από τον Αντιπρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» κ. Γεώργιο Τσικαλάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.