Ρέθυμνο:Ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Πρόδρομος στην 80η Επέτειο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Ημερομηνία:

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΤΗΝ 80ή ΕΠΕΤΕΙΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
13 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν της ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, έλαβε μέρος στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης, 13ης Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, όπου πραγματοποιήθηκε και το Ιερό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 80 ετών από το Ολοκαύτωμα-Σφαγή των Καλαβρύτων, κατά το οποίο, αφανίστηκε ολοκληρωτικά ο ανδρικός πληθυσμός της περιοχής από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος έλαβε μέρος στην Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέσθηκε στο λόφο του Καππή, το ματωμένο Τόπο της Θυσίας, εκεί όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 οδηγήθηκαν και εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 ετών και άνω, όπου και ανήλθαν πεζοί εκατοντάδες προσκυνητές.
Ακολούθως ο Επίσκοπός μας συμμετείχε στο επίσημο γεύμα, το οποίο προσέφερε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων προς όλους τους προσκεκλημένους.
Προ της αναχωρήσεώς του για την επιστροφή στο Ρέθυμνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος επισκέφθηκε προσκυνηματικά την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και είχε την ευκαιρία, μαζί και με άλλους Αρχιερείς, να ακούσει από τον Ηγούμενο για την ιστορία και τη μαρτυρία της Μονής και να προσκυνήσει τα ιερά σεβάσματα της πίστης, με πρώτο το Λάβαρο της Επαναστάσεως, που φυλάσσεται ως τιμαλφέστατος θησαυρός στην εν λόγω Μονή. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πρόσκληση, προκειμένου, εντός του έτους 2024, το ιστορικό αυτό Λάβαρο να μεταφερθεί ευλογητικά και στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από το μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων εν Ρεθύμνη Νεομαρτύρων.
Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και τις λοιπές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών και πιστών.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Εξοχώτατος κ. Νικόλαος Δένδιας, Υπουργός Εθνικής Άμυνας και παρέστησαν αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στον...

Τον Δήμο Ανωγείων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ...

Απολογισμός έργων 66,5 εκατομμυρίων ευρώ από την...

Η έλλειψη προσωπικού που προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις τοπικές...

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στον...

Τον Δήμο Ανωγείων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ...

Απολογισμός έργων 66,5 εκατομμυρίων ευρώ από την...

Η έλλειψη προσωπικού που προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις τοπικές...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μεταναστευτικό: Πού θα είναι η δομή για την προσωρινή φιλοξενία στο Ηράκλειο

Το υπουργείο εξετάζει και το σενάριο μόνιμης μονάδας υποδοχής...

MINOAN LINES: Για δεύτερη χρονιά δίπλα στην “Ηλιαχτίδα”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η σπουδαία...

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ελ Γκρέκο Τετάρτη και Πέμπτη

Κλειστή θα παραμείνει η οδός Ελ Γκρέκο, από τη...

Βορίζια: Εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός σε ποιμνιοστάσιο

Ερευνάται από τις Αρχές αν χρησιμοποιήθηκε στο αιματοκύλισμα του...