Ρέθυμνο:Ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Πρόδρομος στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου,Ορεστιάδος και Σουφλίου

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
17 και 18 Ιανουαρίου 2024

Κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη, κατά το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου 2024, στο ακριτικό Διδυμότειχο, όπου έλαβε μέρος στην Πανήγυρι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, προστάτου, πολιούχου και εφόρου της πόλεως του Διδυμοτείχου.
Το απόγευμα της Τετάρτης, 17ης Ιανουαρίου 2024, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ενώ ο Επίσκοπός μας παρέστη συμπροσευχόμενος μετά του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2024, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό των προαναφερθέντων αγίων Αρχιερέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Προδρόμου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στην αξία των ακριτών, που κρατούν τα σύνορα της πατρίδος μας, καθώς και στα επίκαιρα μηνύματα εκ του βίου και της πολιτείας του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου, Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, του Μεγάλου.
Στην Ιερά Πανήγυρι παρέστησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Κελέτσης, οι Βουλευτές Έβρου κ. Αν. Δημοσχάκης και κ. Χρ. Δερμεντζόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Φανή Μπαχαρίδου και κ. Κων. Βενετίδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Υποδιοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Ταξίαρχος κ. Νικ. Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας κ. Ιω. Ματθαίος, η Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου κ. Αν. Πουρναρά, αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων με τις σημαίες τους, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και προσκόπων, και πλήθος πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, επιστρέφοντας στην Κρήτη τα μεσάνυχτα της 18ης Ιανουαρίου, παρέμεινε στο Ηράκλειο για τις εργασίες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης που έλαβαν χώρα την Παρασκευή, 19η Ιανουαρίου 2024.

Τα σχόλια είναι κλειστά.