Ρέθυμνο:Ο Σεβ.Μητροπολίτης στην πανήγυρι του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι Κισάμου

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΜΕ ΟΜΙΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΡΟΥ
ΣΤΟ ΣΥΡΙΚΑΡΙ ΚΙΣΑΜΟΥ
4 Ιανουαρίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος την Τετάρτη, 4η Ιανουαρίου 2023, μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, μετέβη στο Συρικάρι Κισάμου, γενέτειρα του Οσίου, και έλαβε μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε εκεί, μαζί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και τον Ποιμενάρχη του τόπου, Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη.
Στην Ιερά Πανήγυρι συμμετείχαν επίσης κληρικοί και όμιλος εκατό προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, κήρυξε τον θείο λόγο κατά την Θεία Λειτουργία, αναφερθείς στα πολλά παραδείγματα της ζωής του Οσίου Νικηφόρου και κυρίως στο ότι εκείνος αγάπησε τον σταυρό του και ο σταυρός του έγινε η δόξα του, τονίζοντας ότι από τον σταυρό του κανείς δεν κατεβαίνει μόνος του, αλλά οι άλλοι τον κατεβάζουν αφού έχει ολοκληρώσει το έργο του σταυρού.
Ο Επίσκοπός μας μετείχε στην εόρτιο τράπεζα που ακολούθησε και επέστρεψε στο Ρέθυμνο αργά το μεσημέρι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.