Ρέθυμνο:Ο Σταύρος Ξαρχάκος για μία συναυλία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου

83 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μπάσης, Ηρώ Σαΐα

ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΩΡΑ 20.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Μάχη της Κρήτης είναι ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Το αδούλωτο φρόνημα των Κρητικών, η απαράμιλλη τόλμη τους και η αδιαπραγμάτευτη πίστη τους στην Ελευθερία, υπήρξαν από τις λαμπρότερες στιγμές στη μάχη κατά της ναζιστικής θηριωδίας.

Θέλοντας να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη, η Κρήτη τιμά κάθε χρόνο τους ήρωές της με πλειάδα εκδηλώσεων. Η φετινή επέτειος στέκεται αφορμή, για τη διοργάνωση μιας μεγάλης μουσικής συναυλίας στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής Αρκαδίου, με έναν από τους τελευταίους εν ζωή σπουδαίους δημιουργούς της σύγχρονης Ελλάδας, τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Η μνήμη είναι η αντοχή της ανθρώπινης συνείδησης, στο χρόνο.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συμμετέχει στην συναυλία νιώθοντας την ανάγκη να συνδράμει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη σύνδεση της, με τις αναμονές και τις προσδοκίες του σήμερα. Η συναυλία του στη Μονή Αρκαδίου, αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετεί. Διευθύνοντας ο ίδιος πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ και έχοντας στο πλευρό του δύο σπουδαίους ερμηνευτές μας χαρίζει ένα σπουδαίο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά του έργα.

Διοργάνωση: -Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
-Ιερά Μονή Αρκαδίου
Μέγας Χορηγός: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN
Χορηγός επικοινωνίας: MEGA
Εκτέλεση Παραγωγής: Cricos

Τα σχόλια είναι κλειστά.