Ρέθυμνο:Ο Σύλλογος Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών ΕΣΥ συμμετέχει στη γενική απεργία

ΣΥΓΕΝΙΑΡ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
“ΣΥΓΕΝΙΑΡ” – ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ο Σύλλογος Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών ΕΣΥ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας νομού Ρεθύμνης εκφράζει την αγωνία του για το σοβαρό κύμα ακρίβειας και αύξησης του πληθωρισμού το οποίο σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις εξαντλεί την αγοραστική δύναμη των πολιτών, προκαλώντας αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Συγχρόνως, εκφράζει έντονο προβληματισμό και ανησυχία για την δυσοίωνη κατάσταση που έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με κυρίαρχο την εφαρμογή του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού στο ελληνικό γίγνεσθαι.

Η υγεία αποτελεί ατομικό και κοινωνικό έννομο αγαθό, που χρήζει συνταγματικής πρόνοιας και οφείλει η εκάστοτε ευνομούμενη πολιτεία να την παρέχει.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να είναι ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

Λέμε ΝΑΙ στην:

• Άμεση εφαρμογή μέτρων μείωσης της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Μαζικοί έλεγχοι πάταξης της αισχροκέρδειας.

• Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και των ειδικών φόρων στα καύσιμα.

• Ενίσχυση και διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του συστήματος υγείας συνολικότερα.

• Αναβάθμιση όλων των υποδομών υγείας (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια κ.α.) μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Θεμελίωση νέου σύγχρονου νοσοκομείου για το Ρέθυμνο εκτός αστικού ιστού.

• Πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα νοσοκομεία. Υπογραφή νέας Συλλογικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με αναπροσαρμογή μισθολογίου προ μνημονίων και καταβολή των αναδρομικών.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και άμεση προκήρυξη του συνόλου των οργανικών θέσεων με ειδικά κίνητρα για την περιφέρεια.

• Αναβάθμιση και ενδυνάμωση των δημόσιων δομών ΠΦΥ στην πόλη του Ρεθύμνου. Μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου σε νέο σύγχρονο κτίριο. Ενοποίηση των κατακερματισμένων δημόσιων δομών της ΠΦΥ.

• Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣΤΕ και του Αρείου Πάγου για το ιατρικό μισθολόγιο. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

• Κατάργηση της φορολόγησης των εφημεριών. Οι εφημερίες να συν-υπολογίζονται στα συντάξιμα χρόνια. Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

• Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί-καταργηθεί.

• Ασφαλιστική κάλυψη του συνόλου του ιατρικού προσωπικού με κρατική αστική ευθύνη.

• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

• Εφαρμογή του Προσωπικού Ιατρού με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην καθολική κάλυψη των πραγματικών υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού με βάση τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής επικράτειας και κυρίως της νησιωτικής χώρας και των απομονωμένων και απομακρυσμένων περιοχών της.

• Εφαρμογή του θεσμού του gate-keeping.

• Στελέχωση του ΕΚΑΒ με πληρώματα και εξειδικευμένους ιατρούς, ώστε να αναλάβουν πλήρως τις διακομιδές προ και δια-νοσοκομειακά, ως οφείλουν.

Λέμε ΟΧΙ:

– Στην ακρίβεια, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, χωρίς μέριμνα για τους ανασφάλιστους,

– στο νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο και το συνδικαλιστικό δικαίωμα,

– στην υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ.

– στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και στα ΣΔΙΤ,

– στις ελαστικές σχέσεις εργασίες,

– στις μετακινήσεις προσωπικού και στα <<μπαλώματα>>,

– στη χρησιμοποίηση των αγροτικών ιατρών ως <<μπαλώματα>> στα νοσοκομεία με πρόσχημα την εκπαίδευσή τους,

– στην αποψίλωση της επαρχίας και της νησιωτικής χώρας από ιατρούς, να σταματήσει η υποστελέχωση και η αποσύνθεση της δημόσιας ΠΦΥ,

– στην φυγή των Ελλήνων ιατρών και επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain) και στην υποβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης,

– στο νόμο Χουλιαράκη που θίγει την πανθομολογούμενη αυταπάρνηση με την οποία οι ιατροί του ΕΣΥ (Περιφερειακά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία) επιτελούν το έργο τους σ’ ένα καθημαγμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022 όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων, Συλλόγων, Φορέων και συμπολιτών μας αποτελεί ευθύνη και χρέος για τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης μας και ενός καλύτερου μέλλοντος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΟΜΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ, ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Σύλλογος Γενικών/Οικογενειακών Ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ Νομού Ρεθύμνης

Τα σχόλια είναι κλειστά.