Ρέθυμνο:Ολοκληρώθηκε ο πρώτος επιμορφωτικός κύκλος του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίου Βασιλείου με θέμα τον Τουρισμό και τις Επιχειρήσεις

Με 421 συνολικά συμμετοχές από το Ρέθυμνο και την υπόλοιπη Κρήτη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, με θέμα ‘ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ’.

Στις τέσσερις διαλέξεις τρίωρης διάρκειας, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, οι εισηγητές, καταξιωμένοι επαγγελματίες και σύμβουλοι επιχειρήσεων, πρόσφεραν χρήσιμες γνώσεις και συμβουλές, σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων, αλλά και σε θέματα παροχής υπηρεσιών στους πελάτες – φιλοξενούμενους.

Οι τίτλοι των διαλέξεων ήταν οι εξής:
• 21-2-2022 «Η Τέχνη της Διοίκησης μιας Επιτυχημένης Οικογενειακής Επιχείρησης»
εισηγητής: Ασλάνης Γεώργιος.
• 23-2-2022 «Διασύνδεση Τουρισμού και πρωτογενή Τομέα – Δυναμική των Κρητικών προϊόντων»
εισηγητής: Καλαϊτζιδάκης Δημήτριος.
• 28-2-2022 «Σχεδιάζοντας και προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες στον επισκέπτη», εισηγητής: Καλαϊτζιδάκης Δημήτριος.
• 9-3-2022 «Μετατρέψτε την επίσκεψη των φιλοξενουμένων σε ανάμνηση ζωής», εισηγητής: Νταγλέρης Γεώργιος.

Τα σεμινάρια διαμόρφωσαν θετικές εντυπώσεις στους επιμορφούμενους, αφού αυτά στόχευαν στην διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εισηγητών, και ταυτόχρονα στον εποικοδομητικό προβληματισμό. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες, αναγνώρισε τον εαυτό του και την επιχείρηση του, σε ένα από τα παραδείγματα που αναλύθηκαν. Έλαβε απαντήσεις και ιδέες για βελτίωση και εκσυγχρονισμό, ενώ παράλληλα επαληθεύτηκε η ανάγκη της διασύνδεσης με τον πρωτογενή τομέα μας και τα προϊόντα του .
Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας του νέου αυτού εγχειρήματος, με την ίδρυση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, συνεχίζει στην οργάνωση νέων σεμιναριακών κύκλων και για άλλες θεματικές ενότητες, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Ο Υπεύθυνος Παιδείας Δήμου Αγίου Βασιλείου
Αντώνης Τσουρδαλάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.