Ρέθυμνο:Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρίου για λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας

Ημερομηνία:

Στην λήψη μέτρων με στόχο την ορθολογική χρήση του νερού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας προχώρησε την Τετάρτη 24 Ιουλίου, με την υπ’ αριθμ. 166/2024 ομόφωνη Απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου, με στόχο την ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών αποφάσισε τα εξής:

1. Την απαγόρευση άρδευσης από πηγές ύδρευσης, εφόσον δεν υπάρχει επάρκεια νερού για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης (ανθρώπων και ζωικού κεφαλαίου), σύμφωνα με το Άρθρο 1 του Κανονισμού Ύδρευσης – Άρδευσης.

Σε οικισμούς που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης, θα μεριμνά για τη μεταφορά της αναγκαίας ποσότητας πόσιμου νερού με κατάλληλο βυτιοφόρο μεταφοράς νερού ύδρευσης.

2. Τη διακοπή άρδευσης στο σύνολο των Δημοτικών Κοινοτήτων κατά τις νυκτερινές ώρες και ειδικότερα από 21:00 έως 7:00, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη άρδευση και η κατασπατάληση νερού.

3. Την επιβολή προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα παραπάνω, σύμφωνα με τα οριζόμενα ποσά που προβλέπονται στο άρθρο 8 του Κανονισμού ύδρευσης – άρδευσης.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν με ευθύνη των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ανά οικισμό θα αποφασίζονται με Απόφαση του Δημάρχου και θα αρθούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Ενημερωση πολιτών για την υποχρέωση καθαρισμού...

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2026 Υποχρέωση δήλωσης και καθαρισμού οικοπέδων από...

Ρέθυμνο: Ο Μυλοπόταμος και η Αγιά τίμησαν...

Στο πλαίσιο μιας πανηγυρικής εκδήλωσης τιμήθηκε από τον Δήμο...

Δήμος Ρεθύμνης:Ενημερωση πολιτών για την υποχρέωση καθαρισμού...

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2026 Υποχρέωση δήλωσης και καθαρισμού οικοπέδων από...

Ρέθυμνο: Ο Μυλοπόταμος και η Αγιά τίμησαν...

Στο πλαίσιο μιας πανηγυρικής εκδήλωσης τιμήθηκε από τον Δήμο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Πλατανιά:Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Κυπάρισσο

«Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Κυπάρισσο, του Δήμου...

Χανιά:Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Τετάρτη 10 Ιουνίου...

«ΑΡΙΑΔΝΗ 2026»: Άσκηση Πολιτικής Προστασίας στις 04/06 στο Δημαρχείο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων, μέσω του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας,...