Ρέθυμνο:Παγκρήτια σύσκεψη των Σωματείων Συνταξιούχων της Κρήτης

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών αποφάσισε την πραγματοποίηση Σύσκεψης όλων των Σωματείων Συνταξιούχων της Κρήτης στο Ρέθυμνο, την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022, ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.

Στη σύσκεψη θα γίνει ενημέρωση για τις επαφές της ΣΕΑ με Κυβερνητικούς παράγοντες και θα συζητηθούν όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα τα οποία απασχολούν τους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα, συνεχίζουμε να απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

 Την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012, χωρίς επανυπολογισμούς και προσωπικές διαφορές, πλήρη κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» .
 Την άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές και να δοθούν οι αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές.
 Αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στα γηρατειά και στην εργατική τάξη της χώρας.
 Άμεση θεσμοθέτηση κατώτερης κύριας σύνταξης στα 650 ευρώ και κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
 Να αποδοθούν άμεσα οι παράνομα παρακρατούμενες από το Υπουργείο Εργασίας συνδρομές των συνταξιούχων (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018 μέχρι σήμερα.
 Να αποδοθεί στις συντάξεις το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.
 Την άμεση αντιμετώπιση της αβάστακτης ακρίβειας στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης με ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών.
 Την αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος στις 12.000 ευρώ για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
 Να δοθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και των δώρων του 11μήνου Ιούνιος 2015-Μάϊος 2019 σε όλους τους δικαιούχους χωρίς αγωγές και δικαστήρια και φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20% και όχι με την υπέρογκη φορολόγησή τους που φτάνει ακόμη και στο 55% όπως επιμένει η Κυβέρνηση.
 Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, άμεση, διαρκή και επαρκή χρηματοδότησή του, πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ρεθύμνου αλλά και όλης της χώρας και γενναία στήριξη του Ε.Σ.Υ. με όλα τα σύγχρονα μέσα για την εξυπηρέτηση του λαού.
 Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και τη διάλυσή της.
 Να καταργηθεί ο αντεργατικός και αντισυνδικαλιστικός Νόμος Χατζηδάκη γιατί καταργεί κατακτημένα με αγώνες και θυσίες εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.
 Να θωρακιστούν τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τα σχόλια είναι κλειστά.