Ρέθυμνο: Παρουσία ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στις Εκδηλώσεις Μνήμης για την 80η Επέτειο από την εκτέλεση των 15 Σακτουριανών Εθνομαρτύρων από τους Ναζί

Ημερομηνία:

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις Εκδηλώσεις Μνήμης για την 80η Επέτειο από την εκτέλεση των 15 Σακτουριανών Εθνομαρτύρων στην Αγυιά Χανίων στις 16 Σεπτεμβρίου 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που πραγματοποιήθηκαν στα Σακτούρια Ρεθύμνου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια, παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων, ενώ ακολούθησε προσκλητήριο ηρώων.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Βρισκόμαστε στα Σακτούρια Ρεθύμνου για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 15 Σακτουριανούς Εθνομάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής πριν από 80 χρόνια. Τα μηνύματα από τη θυσία τους είναι διαχρονικά και χρέος μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Σήμερα, αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, θωρακίζουμε τα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας, ενισχύουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες υλοποιώντας ένα τολμηρό πλέγμα μεταρρυθμίσεων και αναβαθμίζουμε διαρκώς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που προασπίζουν με αυταπάρνηση τα δίκαια του ελληνικού Έθνους και την εδαφική μας ακεραιότητα σε στεριά, θάλασσα και αέρα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα στον ΒΟΑΚ για...

Μια ξεχωριστή ανθρώπινη αλυσίδα βοήθειας στήθηκε το απόγευμα της...

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο: Βαρύ πένθος για...

Βαρύ πένθος στο Ρέθυμνο για τον 21χρονο Άγγελο Περιστέρη,...

Κρήτη: Έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα στον ΒΟΑΚ για...

Μια ξεχωριστή ανθρώπινη αλυσίδα βοήθειας στήθηκε το απόγευμα της...

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο: Βαρύ πένθος για...

Βαρύ πένθος στο Ρέθυμνο για τον 21χρονο Άγγελο Περιστέρη,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Και τα φύκια αξίζουν δεύτερη ευκαιρία!

Ενα ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕΘΕ δίνει νέα ζωή στα...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα και γλιτώνουν την άνοια – 3 προφίλ που επηρεάζουν τη μνήμη

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα – Όταν ούτε η νύχτα αφήνει το σώμα να ανακάμψει

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...

Κίνδυνος για την καρδιά: Τι είναι η ουρική αρθρίτιδα και πώς μας απειλεί

Εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με ουρική αρθρίτιδα δεν πρέπει...