Ρέθυμνο:Παρουσίαση του Παιδικού Βιβλίου το «Δέντρο της Ισότητας» της Περιφέρειας Κρήτης

Παρουσίαση του Παιδικού Βιβλίου το «Δέντρο της Ισότητας» της Περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 11:00π.μ., στο Σπίτι του Πολιτισμού

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης του παιδικού βιβλίου της Μαρίας Μ. Βοζικάκη, «Το Δέντρο της Ισότητας», που έχει εκδοθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας και της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ.) για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των φύλων στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα, όπως προβλέπεται στο «Περιφερειακό Πρόγραμμα για την Ισότητα των Φύλων στην Κρήτη 2023-2025».

Την αφήγηση του παραμυθιού έχουν κάνει τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Αθηνά Τριπολιτάκη, Ειρήνη Μανταδάκη, Γιώτα Περίφανου, Εύα Πολιουδάκη, Βασσάλος Γεράσιμος, υπό το συντονισμό της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Μαρία Καβάλου.

Η διαδραστική δράση, με τον τίτλο «Ένα ξεχωριστό δώρο για τη μαμά μου…», με σκοπό την ανάδειξη της παιδαγωγικής αξιοποίησης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από ομάδα νηπιαγωγών Ηρακλείου: Άννα Στουμπίδη, Μαρία Κουφάκη, Ασημίνα Παραδείση, Νατάσα Μελαμπιανάκη (22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου), Μαρία Περδικάκη (Νηπιαγωγείο Δαφνών), Μαρία Δασκαλάκη (70ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου) και Ελένη Χανιωτάκη (57ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου). Το συντονισμό της δράσης έχει η Άννα Στουμπίδη, εκπαιδευτικός, διευθύντρια του 22ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ ν. Ηρακλείου Δ. Θεοτοκόπουλος και αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.