Ρέθυμνο: Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών κατά του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια [φωτό]

Ρέθυμνο: Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών κατά του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια

Οι φοιτητές στο Ρέθυμνο και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, απαντούν με πορείες και ψηφίσματα κατά των αλλαγών που επιχειρεί νε φέρει στα Πανεπιστήμια η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως.

Ζητούν αν αποσυρθεί το Νομοσχέδιο που μετατρέπει σε φρούρια τα Πανεπιστήμια με την παρουσία των αστυνομικών εντός του χώρου των Ιδρυμάτων, να μην θεσμοθετηθεί η παρουσία της κάμερας και αντιδρούν στις αλλαγές που επιχειρούνται στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Ένα σημείο που επίσης αντιδρούν είναι ότι ενώ στα Πανεπιστήμια απαιτούνται άμεσα προσλήψεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού, η κυβέρνηση προτιμά να προσλάβει αστυνομικούς.

Η αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια έχει προκαλέσει την οργή καθηγητών, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια. Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν στο Ρέθυμνο, ήταν «Οι Φοιτητές δεν είναι εγκληματίες» και «Έξω οι κάμερες από τις σχολές»

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνέβησαν σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας, ενώ παράλληλα συνεχώς προκηρύσσονται τρίωρες στάσεις εργασίας από πλευράς προσωπικού των ιδρυμάτων και των σχολείων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.