Ρέθυμνο:Προεόρτια των Χριστουγέννων στην Ιερά Μονή Χαλέπας

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΑΛΕΠΑΣ
24 Δεκεμβρίου 2023

Το πρωί της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως, 24ης Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου, το ένα κλίτος του Καθολικού της οποίας είναι αφιερωμένο και πανηγυρίζει στη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ και του Ιερολ. Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στη «Μητρόπολη των Εορτών», τα Χριστούγεννα, προτρέποντας όλους τους ανθρώπους να εορτάσομε τη Μεγάλη αυτή Εορτή μαζί με τον Χριστό, λαμβάνοντας τα μηνύματα που η Αγία μας Εκκλησία, ως φιλόδωρη Μητέρα, χαρίζει σε όλα Της τα τέκνα.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, καθώς και προσκυνητές από διάφορα μέρη της Κρήτης.
Ακολούθησε, στο Αρχονταρίκι της Μονής, μοναστηριακή τράπεζα προς όλους τους προσκυνητές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.