Ρέθυμνο:”Φακέλωσε” η αστυνομία 7 μαθητές στην Κρήτη για κατάληψη ύστερα από μήνυση της Διευθύντριας!

Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι
Μήνυση σε 7 μαθητές στο Γυμνάσιο Επισκοπής στο Ρέθυμνο υπέβαλε η Διευθύντρια του σχολείου γιατί το σχολείο τελεί υπό κατάληψη. Οι μαθητές είχαν ενημερώσει τη Διευθύντρια ότι θα έληγε η κατάληψη το πρωί της Παρασκευής όμως όταν η διευθύντρια πήγε στο σχολείο και το είδε με λουκέτο τότε υπέβαλε μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης ήτοι παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσίας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου σε δήλωσή της στο neakriti.gr αναφέρει: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλές λεπτομέρειες για να τοποθετηθούμε πλήρως αλλά και ως ΕΛΜΕΡ και ως Εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι αυτά λύνονται με παιδαγωγική προσέγγιση και όχι με διώξεις που δεν αποφέρουν τίποτα θετικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 5 παιδιά της Γ’ γυμνασίου, ένα της B’ και ένα της Α’ γυμνασίου. Μετά τη μήνυση αστυνομικός από το Α.Τ Ρεθύμνου ενημερώσε τους γονείς των παιδιών και τα κάλεσε για καταθέσεις. Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Στη διάρκεια της κατάθεσης οι μαθητές έδωσαν φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα ως εν δυνάμει κατηγορούμενοι γεγονός που έχει αναστατώσει γονείς και σχολική κοινότητα.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.