Ρέθυμνο:Σε 7,780 εκ. ευρώ το κόστος του νέου αστυνομικού μεγάρου Ρεθύμνου

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Α.Κ.
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε 7,780 εκ. ευρώ το κόστος του νέου αστυνομικού μεγάρου Ρεθύμνου

Σε 7,780 εκ. ευρώ ανέρχεται το κόστος κατασκευής του νέου αστυνομικού μεγάρου, όπως αυτό καταγράφεται από την οικονομοτεχνική μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Η μελέτη εφαρμογής και τα Τεύχη Δημοπράτησης του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου μετά την ολοκλήρωσή της από τεχνικό σύμβουλο που προσέλαβε ο Ο.Α.Κ. παραδόθηκε στο Δ.Σ. του Οργανισμού και ήδη τις προηγούμενες ημέρες απεστάλη στο αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να εξευρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για να μπορέσει το έργο να προχωρήσει.

Σημειώνεται ότι η βασική φιλοσοφία της μελέτης είναι να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι υπάρχοντες χώροι της σχολής δοκίμων αστυφυλάκων, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά τόσο το νέο αστυνομικό μέγαρο, όσο και το τμήμα δοκίμων αστυφυλάκων. Η μελέτη, που έγινε με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που δόθηκε στον αρχιτέκτονα του δήμου, Μάνο Τσάκωνα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφορά σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, με βάση τα δεδομένα που απαιτεί η σημερινή εποχή και σύμφωνα με αυτά που σχετίζονται με ένα άνετο εργασιακό περιβάλλον. Πρόκειται λοιπόν, για κτίριο τεσσάρων επιπέδων: ισόγειο και τρεις όροφοι συν το υπόγειο (έχει αφαιρεθεί το ένα εκ των δυο υπογείων).

Σύμφωνα με τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια η μελέτη του έργου προβλέπει τα παρακάτω:

Εμβαδόν νέου οικοπέδου: 2.891,77 τ.μ.

(Ο σημερινός ναός Αγίας Ειρήνης στη συμβολή των οδών Ασκούτση και Δαφέρμου και είσοδο από τον αύλειο χώρο της σχολής Χωροφυλακής, θα αποτελεί νέο ανεξάρτητο οικόπεδο με είσοδο από την οδό Δαφέρμου).

Όροφοι: 4.

Σύνολο δόμησης: 2.317,89 τ.μ. (συμπεριλαμβάνονται τα τ.μ. και των 2 κλιμακοστασίων).

Χώροι γραφείων: 90 (σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα είχαν ζητηθεί 70).

Αμφιθέατρο 70 θέσεων.

Κυλικείο με αίθουσα 50 καθισμάτων.

Αίθουσα συσκέψεων 25 ατόμων (σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα δεν είχε ζητηθεί).

Υπόγειοι χώροι: 1.590,85 τ.μ.: (περιλαμβάνουν χώρους στάθμευσης, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αποδυτήρια και τους αποθηκευτικούς χώρους όλων των υπηρεσιών).

Χώροι στάθμευσης εντός του οικοπέδου: 44 Ι.Χ., 2 λεωφορεία, 22 μηχανές. (Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα είχαν ζητηθεί θέσεις για 40 Ι.Χ., 2 λεωφορεία και 15 μηχανές).

Κύρια είσοδος (είσοδος κοινού) από οδό Ζυμβρακάκη (στο σημερινό επίπεδο του δρόμου).

Δεύτερη είσοδος (υπηρεσιακή) από οδό Δαφέρμου (νότια του οικοπέδου).

Στεγαζόμενες υπηρεσίες:

1) Διεύθυνση Αστυνομίας,

2) Αστυνομικό τμήμα,

3) Υποδιεύθυνση ασφαλείας,

4) Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών,

5) Τμήμα Τροχαίας,

6) Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας,

7) Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων.http://rethnea.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.