Ρέθυμνο: Σεμινάριο ορθοφωνίας στο νέο χώρο του The Garage

Ρέθυμνο: Σεμινάριο ορθοφωνίας στο νέο χώρο του The Garage

Η ορθή χρήση της φωνής (ορθοφωνία), και η σωστή άρθρωση του λόγου αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την επικοινωνία, την αντίληψη και την κατανόηση.
Πιο συγκεκριμένα, η ορθοφωνία και αγωγή του λόγου ασχολείται με την σωστή εκφορά των φθόγγων της γλώσσας (φωνήεντα και τα σύμφωνα), τη σωστή προφορά των λέξεων καθώς και τον ιδιαίτερο τονισμό των εκφράσεων (η ορθοφωνία και αγωγή του λόγου διαφέρει από την φωνητική).

Η ορθοφωνία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ώστε να βελτιώσουν όχι μόνο την ποιότητα της επικοινωνίας τους, αλλά και την ποιότητα της ζωής τους, αφού ωφελεί και σε θέματα υγείας ώστε να μην βραχνιάζει κανείς εύκολα και να μην αποκτά προβλήματα στις φωνητικές χορδές κ.ά.

Διδάσκονται:
• Σωστή στάση σώματος – χαλάρωση – ηρεμία σώματος
• Αναπνοή – στήριξη/ διαφραγματική αναπνοή
• Άρθρωση και Προφορά

3 τμήματα ανοίγουν στο The Garage για το 2019-2020:

Βασικές αρχές αγωγής προφορικού λόγου Ι
Τεχνικές αναπνοής.
Βασικές αρχές ορθοφωνίας, άρθρωσης, και προφοράς.
Τρίμηνο μάθημα (2 ώρες/εβδομάδα) που απευθύνεται κυρίως σε παιδαγωγούς, καθηγητές και γενικότερα σε όλους όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το σημαντικό εργαλείο της φωνής.

Βασικές αρχές αγωγής προφορικού λόγου II- Θεραπευτική αναπνοή.
Τρίμηνο μάθημα (1,5 ώρα/εβδομάδα) που απευθύνεται σε όσους έχουν προβλήματα με την αναπνοή ή τη φωνή τους (δύσπνοια, μικρό εύρος αναπνοής, φλεγμονές στις φωνητικές χορδές, βράχνιασμα, ‘κλείσιμο’ φωνής)

Βασικές αρχές αγωγής προφορικού λόγου III
Τεχνικές αναπνοής.
Βασικές αρχές ορθοφωνίας, άρθρωσης-προφοράς και φωνητικής.
Τρίμηνο μάθημα (2 ώρες/εβδομάδα) που απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με την τέχνη του θεάτρου (επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, υποψήφιους δραματικών σχολών)

Από 22 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη στο The Garage

Διδασκαλία: Ελένη Δάγκα

Επιπλέον πληροφορίες στο 6932492752

Η Ελένη Δάγκα, σκηνοθέτης, σπούδασε Υποκριτική και Σκηνογραφία-Ενδυματολογία στο τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολουθώντας τη διδασκαλία σημαντικών ανθρώπουν του θεάτρου μας (Σπύρος Σακκάς, Γιάννης Ρήγας, Αίγλη Χαβά Βάγια, Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Έφη Σταμούλη, Φιλαρέτη Κομνηνού κ.ά.), ασχολήθηκε η ίδια συστηματικά με την έρευνα πάνω στην αναπνοή και το λόγο και οργάνωσε το προσωπικό της σύστημα διδασκαλίας που ακολουθεί εδώ και 10 χρόνια και το οποίο διδάσκει σε Ανώτερες Δραματικές Σχόλες, studio θεάτρου, ΙΕΚ Υποκριτικής, εργαστήρια και σεμινάρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.