Ρέθυμνο:Στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος κ.Γιώργης Μαρινάκης

Βράβευση Δήμου Ρεθύμνης από ΥΠ.ΕΝ, εκδήλωση για κλιματική ουδετερότητα και συνεδρίαση ΕΔΕΥΑ περιλαμβάνει το υπηρεσιακό ταξίδι του Δημάρχου Ρεθύμνης στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την προσεχή Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Οκτωβρίου 203 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας κ. Γιώργης Μαρινάκης προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδοχικές, θεσμικές δράσεις που αφορούν το Δήμο και τη ΔΕΥΑΡ.

Ειδικότερα, το πρωϊ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2023 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν οι επιπτώσεις της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας Daniel και Elias στις ΔΕΥΑ Θεσσαλίας καθώς και οι προτάσεις της ΕΔΕΥΑ για την αντιμετώπισή τους, οι προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α με βάση το θεσμικό πλαίσιο για τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και η αξιοποίηση της μελέτης της D.G.Regio καθώς και υπηρεσιακά θέματα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Μαρινάκης, θα συμμετάσχει, προσκεκλημένος του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠ.ΕΝ κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο με το επίκαιρο θέμα της Κλιματικής Ουδετερότητας, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει την προσπάθεια των ελληνικών πόλεων στην επιτάχυνση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού τους αλλά και στην επίτευξη της βιωσιμότητας, της αποδοτικότητας και της ανθεκτικότητας τους.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Κυκλοφοριακών Θεμάτων Δ.Ρ κ. Άγγελος Μαλάς θα παραστούν στην τελετή βράβευσης που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, για να τιμήσει τις ελληνικές πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή των ελληνικών συμμετοχών στην ευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τη βιώσιμη κινητικότητα για τα έτη 2021 και 2022.

Ο Δήμαρχος θα παραλάβει το Βραβείο που απονέμει στο Δήμο Ρεθύμνης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποίησε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας για τη βιώσιμη κινητικότητα δράσεις κατά το έτος 2021.

Τα σχόλια είναι κλειστά.