Ρέθυμνο:Στις εκδηλώσεις για την 77η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους στο Αμάρι

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 77η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους (Βρύσες, Γουργούθοι, Καρδάκι, Σμιλές, Δρυγιές, Άνω Μέρος, Γερακάρι, Κρύα Βρύση) του Δήμου Αμαρίου, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Οι εκδηλώσεις έγιναν αρχικά στον οικισμό Καρδάκι και ακολούθως στην Κοινότητα Βρυσών, όπου ο κ. Κουράκης κατέθεσε στέφανα εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης στα μνημεία των Πεσόντων.

Μετά τις τελετές, ο κ. Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με συγκίνηση και σεβασμό εκπροσώπησα σήμερα την ΠΕΔ Κρήτης στις τελετές τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των χωριών του Κέντρους, όπου τον Αύγουστο του 1944 γράφτηκε με αίμα ηρώων μια ακόμη συγκλονιστική σελίδα των αγώνων για την Ελευθερία.

Οι Αμαριωτες, όπως και όλοι οι Κρητικοί, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές και τον ναζιστικό φασισμό, και αγωνιστηκαν με φιλοπατρία για την πολυπόθητη Ελευθερία.

Αυτές τις θυσίες, που πότισαν το δένδρο της Ελευθερίας, τιμήσαμε σήμερα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Κρήτες βαδίζουν πάντα μπροστά, καθοδηγούμενοι από τα ηθικά διδάγματα των Ηρώων τους”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θερμές ευχαριστίες του Δήμου Ρεθύμνης προς...

Τις θερμές ευχαριστίες τους προς το «Σπίτι του Πολιού»...

Κοινή ανακοίνωση του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη...

Προκαταβολή Βασικής Ενίσχυσης 2026: Το «επιτυχημένο μοντέλο» της ΑΑΔΕ...

Θερμές ευχαριστίες του Δήμου Ρεθύμνης προς...

Τις θερμές ευχαριστίες τους προς το «Σπίτι του Πολιού»...

Κοινή ανακοίνωση του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη...

Προκαταβολή Βασικής Ενίσχυσης 2026: Το «επιτυχημένο μοντέλο» της ΑΑΔΕ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρόωρη γέννηση: Πώς αλλάζει την ωρίμανση του εγκεφάλου

Μελέτη με επικεφαλής Έλληνα νεογνολόγο. Η πρόωρη γέννηση μπορεί να...

Κρήτη: Ο σκηνοθέτης της «Ευτυχίας» φέρνει τον Νίκο Ξυλούρη στη μεγάλη οθόνη!

Στην Καστέλα Ηρακλείου θα γυριστούν στις 19 Νοεμβρίου σκηνές...