Ρέθυμνο:«Στοίχημα» η κάλυψη και αύξηση μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Στοίχημα για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά το «πράσινο φώς» που δόθηκε για την προκήρυξη συνολικά 14 θέσεων μόνιμων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, αποτελεί πλέον η κάλυψή τους ιδιαίτερα σε κλινικές, όπως η Παθολογική που «αιμορραγεί» αφού διαθέτει μόλις δύο άτομα προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμενο, για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να επιλέξουν μια θέση στο Ρέθυμνο αλλά – σε δεύτερο χρόνο- και η αύξηση των θέσεων αυτών με νέα προκήρυξη δεδομένου ότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει για την προκήρυξη , οι ανάγκες έχουν γίνει πολλαπλάσιες.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την προκήρυξη θέσεων μόνιμων γιατρών που είχε ανακοινωθεί και ήταν έτοιμη το καλοκαίρι του 2019 , ωστόσο μετά τις εκλογές «πάγωσε» με αποτέλεσμα να μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον ακόμη και αν καλυφθούν όλες οι θέσεις , τα κενά να παραμένουν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι θέσεις αυτές, εφόσον φυσικά καλυφθούν, θα αποτελέσουν μία ανάσα απέναντι στις σοβαρές ελλείψεις του νοσηλευτικού ιδρύματος του Ρεθύμνου, και θα καλύψουν κενά σε πολλές κλινικές.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικότητες που προκηρύσσονται είναι οι εξής:

Πνευμονολογίας – Φυματολογίας (επιμελητή Β’ 1), αναισθησιολογίας (μία επιμελητή Α΄ και μία επιμελητή Β΄), μαιευτικής – γυναικολογίας (επιμελητή Β’ 1), καρδιολογίας (επιμελητή Β’ 1), ακτινολογίας (επιμελητή Β’ 1), εσωτερικής παθολογίας (επιμελητή Β΄, δύο θέσεις), οφθαλμολογίας (επιμελητή Β’ 1), χειρουργικής (θέση διευθυντή, 1), ορθοπεδικής και τραυματολογίας (επιμελητή Β’ 1), νευρολογίας (επιμελητή Β’ 1), ουρολογίας (θέση διευθυντή, 1)

goodnet.grhttp://goodnet.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ρέθυμνο – Στα...

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ...

Ρέθυμνο:Σε πλήρη επιφυλακή ο Δήμος Αμαρίου για...

Διακοπή κυκλοφορίας στις Δημοτικές οδούς Βισταγή - Πλατανίων -Φουρφουρά...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ρέθυμνο – Στα...

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ...

Ρέθυμνο:Σε πλήρη επιφυλακή ο Δήμος Αμαρίου για...

Διακοπή κυκλοφορίας στις Δημοτικές οδούς Βισταγή - Πλατανίων -Φουρφουρά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Ρέθυμνο – Στα 15 χλμ. το εστιακό βάθος

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ...

Τραγωδία στον Άγιο Βλάση: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 32χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο

Σε θανατηφόρο δυστύχημα εξελίχθηκε η νυχτερινή εκτροπή οχήματος στο...

Πνιγμένο το χειμώνα, διψασμένο το καλοκαίρι: Το τίμημα της πολιτικής εγκατάλειψης στο Λασίθι

Το Λασίθι βιώνει ξανά μια τραγική πραγματικότητα. Ενας τόπος...