Ρέθυμνο:Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης και Δήμων για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (ΠΕΡ), μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των Δήμων της ΠΕΡ ενόψει της προετοιμασίας των εκδηλώσεων εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: Εκ μέρους της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Δήμου Ρεθύμνης: ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Κρεβετζάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνης, κ. Νίκος Δερεδάκης και ο ιστορικός – ερευνητής, κ. Χάρης Στρατιδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου, κ.κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης και Μανώλης Ψαρουδάκης αντίστοιχα και εκ μέρους του Δήμου Μυλοποτάμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος τομέα πολιτισμού, κ. Μανούσος Κλάδος. Ο Δήμος Ανωγείων εκπροσωπήθηκε τηλεφωνικά από τον Δήμαρχο, κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με τις προτεινόμενες δράσεις, που θα είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα υλοποιηθούν τόσο στην πόλη του Ρεθύμνου όσο και στην ενδοχώρα του Νομού και συμφωνήθηκε η έκδοση ενός ενιαίου προγράμματος εκδηλώσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το οποίο θα περιλαμβάνει τις κυριότερες εκδηλώσεις ανά Δήμο.

Ιδιαίτερη μνεία, μάλιστα, έγινε στην υπαίθρια έκθεση με ψηφιακές τεχνολογίες με τίτλο « 1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση» της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, που θα φιλοξενηθεί και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2021, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Σε ότι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης η εν λόγω έκθεση σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, το μήνα Ιούλιο 2021.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:1.000 κράνη από τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τους...

ΟΦΥΠΕΚΑ: 1.000 ΚΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ Χίλια...

Παρεμβάσεις Δημάρχου Ρεθύμνης –...

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Κρήτης και Πρόεδρος της...

Ρέθυμνο:1.000 κράνη από τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τους...

ΟΦΥΠΕΚΑ: 1.000 ΚΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ Χίλια...

Παρεμβάσεις Δημάρχου Ρεθύμνης –...

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Κρήτης και Πρόεδρος της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Κολυμβαρίου στον Δήμο Πλατανιά

Υπεγράφη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης ή παραχώρηση του ακινήτου...

Χρόνια Πολλά Ηράκλειο με τον Προστάτη σου Φρουρό Άγιο Μηνά

Ο Άγιος Μηνάς προστάτης του Ηρακλείου Ο Άγιος ΜηνάςΟ Άγιος...

Παρουσιάστηκε σε ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Χανίων η πρόσκληση της Δράσης 1.3.1.1

«Ενίσχυση εξωστρέφειας επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης, μέσω δράσεων προβολής...