Ρέθυμνο:Συνάντηση κ.Λιονή με το Σεβ.Μητροπολίτη για τις εκδηλώσεις εορτασμούγια τα 200 χρόνια από το Μαρτύριο των 4ων Νεομαρτύρων

Συνάντηση με το Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθυμνης για τις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 200 χρόνια από το Μαρτύριο των 4ων Νεομαρτύρων Ρεθύμνης

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος με αφορμή τις εκδηλώσεις, που προγραμματίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από το Μαρτύριο των 4ων Νεομαρτύρων Ρεθύμνης.
Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης για τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια του 2024 προκειμένου να τιμηθεί η συμπλήρωση των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και οι οποίες περιλαμβάνουν ομιλίες, συναυλίες, ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια κ.α.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης με χαρά θα στηρίξει και θα συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο πρόγραμμα των επετειακών αυτών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης με την συμμετοχή τοπικών αρχών και φορέων μέσα στο έτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της τοπικής επικαιρότητας, που αφορά στο περιστατικό παιδικής κακοποίησης και τονίστηκε η ανάγκη σύμπραξης όλων, Εκκλησίας, Πολιτείας Κοινωνίας για τεθούν στο περιθώριο αυτές οι παθογένειες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι θύτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.