Ρέθυμνο:Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Μαρινάκη με φόντο τους δασικούς χάρτες και τα αναπτυξιακά έργα του Ρεθύμνου

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Μαρινάκη και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απαραίτητη, όπως υπογραμμίστηκε, χρηματοδότηση του Δήμου Ρεθύμνου, αναφορικά με την αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστη τόσο σε επίπεδο υποδομών, από τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η διαδικασία έγκρισης βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, με τον Δήμο Ρεθύμνου να εντάσσεται με τη σειρά του στους δήμους της Κρήτης που θα λάβουν την αναγκαία ενίσχυση από τα αρμόδια υπουργεία με σκοπό να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης, αφού αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα καλή συνεργασία και στην άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργού αναπτύσσοντας το σχεδιασμό του Δήμου μέσα από τον οποίο προχωρά σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία η προώθηση σημαντικών έργων προς χρηματοδότηση, όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά εμβληματικές υποδομές και σημαντικά έργα τα οποία φιλοδοξούν να αλλάξουν την συνολική εικόνα της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου έκανε ειδική αναφορά στο μεγαλόπνοό έργο της κατασκευής υπόγειου παρκινγκ και θεματικού πάρκου, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατομμύριων ευρώ, το οποίο έχει προταθεί να υλοποιηθεί στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων, καθώς και στην πρόταση την οποία έχει καταθέσει ο δήμος για την ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στο Ρουσσοσπίτι. Παράλληλα, ενημέρωσε τον υφυπουργό για όλα τα τρέχοντα προγραμματισμένα έργα του δήμου. Τέλος οι δυο άνδρες ανέπτυξαν τη σημασία του σχεδιασμού αναφορικά με το ταμείο ανάκαμψης και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για ένα στοχευμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, για τους οποίους διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων, καθώς αμφότεροι συμφώνησαν πως η υφιστάμενη μορφή τους αποτυπώνει λανθασμένα το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων του νομού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση ουσιαστικής και ξεκάθαρης λύσης στη πλειάδα προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από διαχρονική αβελτηρία και τα τραγικά λάθη της προηγουμένης περιόδου, γεγονός πού, όπως επισήμανε, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα σε όλες τις θεσμικές τηλεδιασκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τη συμμετοχή, τόσο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, καθώς και του Υφυπουργού, κ. Γιώργου Αμυρά, βούληση που αναμένεται να οδηγήσει το επόμενο διάστημα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών και στοχευμένων παρεμβάσεων. Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στην ειδική ομάδα η οποία έχει ήδη συσταθεί και λειτουργεί ως νομοπαρασκευαστική επιτροπή επί του ζητήματος, στην οποία μάλιστα συμμετέχει εκ μέρους της ΠΕΔ και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Μαρινάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.