Ρέθυμνο:Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου και υπογραφή έργων για την περιοχή

Ημερομηνία:

Τρία σημαντικά έργα που αφορούν το Δήμο Αγίου Βασιλείου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Κακογιαννάκη και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.
Το πρώτο έργο αφορά την αποκατάσταση παλαιού Δημοτικού κτιρίου και την μετατροπή του σε «μουσείο των μύλων» καθώς και αποκατάσταση παλαιάς κρήνης στον οικισμό Κάτω Μιξόρουμα του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Το έργο αφορά μία παλαιά κρήνη και ένα μύλο πολλαπλών χρήσεων στον οικισμό Κάτω Μιξορούμα, Δήμου Αγ Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για δύο εκ των αξιόλογων κτισμάτων σπουδαίας πολιτιστικής αξίας για την περιοχή. Εκτός από την κρήνη στη ρεματιά, που χρονολογείται το 19ο αιώνα και αποτελείται από επιμελώς λαξευτούς λίθους, υπάρχει ένα ξεχωριστό κτίριο που ονομάζεται το κτίριο των Μύλων στη θέση «πάνω Μύλοι». Ένα κτίριο πολλαπλής χρήσης: νερόμυλος, αλευρόμυλος, ελαιοτριβείο και ρασοφάμπρικα για τα οποία προβλέπεται αποκατάσταση και ανάδειξή τους με μετατροπή σε μουσείο, μέσα από το συγκεκριμένο έργο.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε δύο έργα της τοπικής κοινότητας Αγίας Γαλήνης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Χωρίς παρέλαση το Ρέθυμνο...

Ανατροπή στον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Ρέθυμνο,...

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών ματαιώνεται η παρέλαση...

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι λόγω των...

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Χωρίς παρέλαση το Ρέθυμνο...

Ανατροπή στον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Ρέθυμνο,...

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών ματαιώνεται η παρέλαση...

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι λόγω των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Fuel pass: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Δικαιούχοι, ποσά και κριτήρια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του βοηθήματος,...

Βιταμίνες D και Β12: Σε ποιους, πότε και πώς – Επικίνδυνη η ανεξέλεγκτη λήψη τους

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η έλλειψη βιταμινών δεν προκαλεί άμεσα...