Ρέθυμνο:Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης οι επαγγελματίες στον κλάδο των εκδηλώσεων γάμου – βάπτισης

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχαν σήμερα οι επαγγελματίες στον κλάδο των εκδηλώσεων γάμου – βάπτισης, που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα, που έχουν επιβληθεί μετά το άνοιγμα των εκδηλώσεων.

Οι επαγγελματίες του Ρεθύμνου, που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις σχετικές με τη διοργάνωση εκδηλώσεων γάμου και βάπτισης ( ιδιοκτήτες χώρων εκδηλώσεων, φωτογράφοι, καλλιτέχνες μουσικής, διοργανωτές εκδηλώσεων, ανθοπωλεία, κέντρα αισθητικής, είδη γάμου – βάπτισης) εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος τους για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα τόνισαν ότι και φέτος η χρονιά προμηνύεται δύσκολη για τον κλάδο τους, καθώς βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι κοινωνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται με ανώτατο αριθμό τα 100 άτομα και χωρίς μουσική, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία ακυρώσεων.

Όπως τόνισαν ζητάνε από την Πολιτεία να επιτραπεί η διοργάνωση εκδηλώσεων με μεγαλύτερο αριθμό ατόμων καθώς στους εξωτερικούς χώρους, που είναι και οι πλέον ελεγχόμενοι, μπορούν να τοποθετούνται τραπέζια με αποστάσεις τηρουμένων των πρωτοκόλλων, όπως ισχύει και στην εστίαση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, εξέφρασε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης στους επαγγελματίες του κλάδου των εκδηλώσεων γάμου – βάπτισης, οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη πανδημία, ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου παραδοσιακά οι κοινωνικές εκδηλώσεις διεξάγονται με μεγάλο αριθμό ατόμων.

Μάλιστα, η κα Λιονή σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης λόγω της πανδημίας έχει σημειώσει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας όχι μόνο σε επίπεδο χώρας αλλά και Ευρώπης, γεγονός που είναι πρωτοφανές για τους μέχρι σήμερα οικονομικούς δείκτες του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Λιονή δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει θέσει όλα αυτά τα ζητήματα, που απασχολούν τις τοπικές επιχειρήσεις στην κεντρική εξουσία ζητώντας πρωτοβουλίες για την τόνωση των τομέων της οικονομίας και συγκεκριμένα να δοθεί στην Περιφέρεια Κρήτης το δικαίωμα να προκηρύξει νέα πρόσκληση για την ενίσχυση επιχειρήσεων που δεν έχουν λάβει ακόμη οικονομική στήριξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επτά νέοι αγροτικοί ιατροί σε Κέντρα Υγείας...

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η ενίσχυση των δομών Υγείας του Ρεθύμνου...

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης η ένταξη...

Την απόφαση ένταξης του έργου για την «Ανέγερση Διώροφου...

Επτά νέοι αγροτικοί ιατροί σε Κέντρα Υγείας...

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η ενίσχυση των δομών Υγείας του Ρεθύμνου...

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης η ένταξη...

Την απόφαση ένταξης του έργου για την «Ανέγερση Διώροφου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται το «Σπίτι μου 3» μετά τα ναυάγια «1» και «2»

Μετά το Βατερλό των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Σπίτι μου»...

3,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο πρώτο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία...

Αλέξης Τσίπρας: «ΕΛΑΣ» Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη το όνομα του νέου κόμματος

ΕΛΑΣ: Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη    Την επίσημη έναρξη ενός νέου πολιτικού...