Ρέθυμνο : Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης

Συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.
Κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά από διαλογική συζήτηση εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης στην εισήγησή του παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την ΠΕΔ , σημειώνοντας τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώσαμε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης ενώ εξήρε τις προσπάθειες των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη πολιτών και επαγγελματικών τάξεων.

Επίσης ο Γ. Κουράκης επεσήμανε ότι : « σήμερα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και έχοντας βασικό μέλημα την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, είναι η ώρα να τεθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη θεσμική μεταρρύθμιση του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, την καταστατική θέση των αιρετών, κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία.

Παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και για τα μεγάλα έργα υποδομής της Κρήτης όπως ο Νέος Οδικός Άξονας, η διαχείριση των υδάτων και τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης ενέργειας .»

Κλείνοντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε : « Οφείλουμε δε, να επεξεργαστούμε και να καταθέσουμε ένα σχέδιο για την Ολιστική Ανάπτυξη της Κρήτης και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις κοινωνικές, οικονομικές και παραγωγικές τάξεις του τόπου μας, προκειμένου η Κρήτη να αποτελέσει την περιφέρεια που θα ξεπεράσει πρώτη την κρίση και να ακολουθήσει αναπτυξιακή πορεία»

Επίσης έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μποκέα και μια πρώτη συζήτηση για το ζήτημα της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα.
Τέλος αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων :
• Το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο.
• Να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΔ και του ΟΑΚ για την εξέλιξη των μεγάλων έργων και υποδομών στην Κρήτη
• Να συσταθεί επιτροπή από την ΠΕΔ προκειμένου να επεξεργαστεί τις θέσεις της Ένωσης για τις θεσμικές αλλαγές

Τα σχόλια είναι κλειστά.