Ρέθυμνο:Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Στην πρόσκληση του Υπουργού Τουρισμού κου Βασίλη Κικίλια, για ζήτηση στοιχείων διαθεσιμότητας από τις επιχειρήσεις της περιοχής του Ρεθύμνου, με στόχο την οργανωμένη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ανταποκρίθηκε η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ρεθύμνης.
Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στα γραφεία του Τμήματος Τουρισμού Ελ. Βενιζέλου 21, υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κας Πέπη Μπιρλιράκη, και παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης κου Γιώργη Μαρινάκη.

Τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν γνώση της επιστολής του Υπουργού προς την Αντιδήμαρχο. Ο Δήμαρχος μοιράστηκε με τους παριστάμενους σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν αναλυτικά όλοι οι παράμετροι που αφορούν τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς και οι δυνατότητες των επιχειρήσεων που αυτοί, ή οι ενώσεις τους εκπροσωπούν. Τα μέλη της Επιτροπής δεσμεύτηκαν να δώσουν στοιχεία για τη διαθεσιμότητα σε υποδομές φιλοξενίας και εστίασης κατά τους μήνες Νοέμβριο με Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιδημάρχου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κας Πέπη Μπιρλιράκη, μετά από πολυετείς προσπάθειες προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο προς την επίτευξη του στόχου, με την υποστήριξη και του Υπουργείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.