Ρέθυμνο:Συνεργασία Δημάρχου με Πρόεδρο και στελέχη ΠΟΕ ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ και Συλλόγου εργαζομένων δημοτικών υπαλλήλων

Συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Τράκα και στελέχη της Ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, για θέματα που απασχολούν τους δημοτικούς υπαλλήλους.
Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη Γενική Συνέλευση εργαζομένων στο Δήμο Ρεθύμνης, που διεξήχθη την π. Τετάρτη στις 12 Οκτωβρίου 2022, παρουσία του απερχόμενου Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων και του Προέδρου του κ. Γωνιωτάκη Μανώλη.
Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και επικεντρώθηκε σε εργασιακά ζητήματα, η προώθηση των οποίων θα δρομολογηθεί άμεσα με τη συνδρομή του Δημάρχου και των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση για τη σταθερή στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους εργαζομένους των Παιδικών Σταθμών που απασχολούνται μέσω συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων.
Σε ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα της καταβολής υπερωριών στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας και του εργατοτεχνικού προσωπικού, ο Δήμαρχος τόνισε εμφαντικά ότι το θέμα έχει απασχολήσει έντονα και επί πολλούς μήνες τη δημοτική αρχή η οποία υποστηρίζει το αίτημά τους ως δίκαιο.
Εντούτοις, τίθενται νομικά ζητήματα που απορρέουν από την υφιστάμενη Νομοθεσία και Νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου, τα οποία ο Δήμαρχος, σε αγαστή συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου, τον Γενικό Γραμματέα, την Οικονομική Υπηρεσία Δ.Ρ. και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εξετάζουν προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.