Ρέθυμνο:Συνεργασία Νέα Αντίληψη με εκπαίδευση

Ημερομηνία:

Ουσιαστική συνεργασία με τους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ν. Ρεθύμνου, είχε ο Επικεφαλής της «Νέας Αντίληψης» & Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου που διεξάγει με φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Πρωτοβάθμια, ο Διευθυντής κ. Λάμπρος Καρβούνης αφού έκανε μια αναλυτική αναφορά της κατάστασης στην Α’θμια Εκπαίδευση, εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την ποιότητα των εκπαιδευτικών δομών, επεσήμανε την καλή συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας του και εξήρε την άμεση απόκριση και αποτελεσματικότητα τους σε κάθε εύλογο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Επιπλέον, ενημέρωσε για τις ελλείπουσες θέσεις στα Τμήματα Ένταξης και αναπληρωτών δασκάλων, εκφράζοντας την ελπίδα κάλυψης των κενών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως επισημάνθηκε σε σύνολο 1650 θέσεων εκπαιδευτικών σε όλο το Νομό Ρεθύμνου, οι 600 προβλέπεται να καλυφθούν από αναπληρωτές. Εξ αυτών οι 245 θέσεις αφορούν ειδικότητα Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 113 θέσεις. Καταβάλλεται πάντως ιδιαίτερη προσπάθεια από την Πρωτοβάθμια και τους Διευθυντές των Σχολείων με κατάλληλους χειρισμούς καταφέρνουν ν’ αντεπεξέρχονται στις ανάγκες, όχι στο βαθμό που θα ήθελαν αλλά πάντως ικανοποιητικά.
Από πλευράς Νέας Αντίληψης τονίστηκε ότι προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι καθώς και η ποιότητα της Παιδείας τους, σε δομές και εγκαταστάσεις που ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης. Άποψη που επιβεβαιώνεται στην πράξη, από το πλήθος και την ποιότητα των νέων σχολικών κτιρίων που παραδόθηκαν στην τοπική κοινωνία, τη συστηματική συντήρηση κι ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών με τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και όσα θα υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον για τα οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λόγω απουσίας του Διευθυντή με αφορμή τα δυσάρεστα γεγονότα σε σχολείο της Κοξαρέ, δόθηκε η ευκαιρία στον Επικεφαλής και Μέλη της Νέας Αντίληψης να συνομιλήσουν με εργαζόμενους για θέματα που αφορούν την ποιότητας της Εκπαίδευσης, τους αθλητικούς χώρους και γενικότερα της λειτουργίας της πόλης. Ο διάλογος ήταν γόνιμος και εξελίχθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα στον ΒΟΑΚ για...

Μια ξεχωριστή ανθρώπινη αλυσίδα βοήθειας στήθηκε το απόγευμα της...

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο: Βαρύ πένθος για...

Βαρύ πένθος στο Ρέθυμνο για τον 21χρονο Άγγελο Περιστέρη,...

Κρήτη: Έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα στον ΒΟΑΚ για...

Μια ξεχωριστή ανθρώπινη αλυσίδα βοήθειας στήθηκε το απόγευμα της...

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο: Βαρύ πένθος για...

Βαρύ πένθος στο Ρέθυμνο για τον 21χρονο Άγγελο Περιστέρη,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα – Όταν ούτε η νύχτα αφήνει το σώμα να ανακάμψει

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...

Κίνδυνος για την καρδιά: Τι είναι η ουρική αρθρίτιδα και πώς μας απειλεί

Εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με ουρική αρθρίτιδα δεν πρέπει...

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο – Πτήσεις έως τις 20 Νοεμβρίου «ανοίγουν» τη σεζόν

Ισχυρές παραμένουν οι προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού...

Τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό» των κακοπληρωτών – Πότε μπλοκάρεται η αλλαγή παρόχου

«Μπλόκο» στην αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για καταναλωτές που...