Ρέθυμνο:Σύσκεψη για έκτακτα μέτρα πυρασφάλειας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Π..Ε.Ρ.

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της ΠΕΡ έκτακτη σύσκεψη για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων πυρασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης με αφορμή την υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Λιονή Μαρία, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου, Πύραρχος Λάμπρος Κίτσιος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Ευάγγελος Αλεβυζάκης, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, κα Δέσποινα Σταματάκη , η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕΡ, κα Ελένη Ρανουτσάκη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΡ, κ. Νίκος Βότσογλου.
Συζητήθηκαν θέματα βέλτιστου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και επίσης αποφασίστηκε η αύξηση των περιπόλων πυρασφάλειας κατά τις δύσκολες ημέρες και ώρες, καθώς και η έκτακτη ενημέρωση του κοινού και τουριστών για την υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, μέσω ανακοινώσεων, διανομής ενημερωτικού υλικού και τοποθέτησης σήμανσης κινδύνου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που παρατηρούνται το διάστημα αυτό, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Κατά τη σημερινή σύσκεψη, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά στην αντιπυρική προστασία, συζητήθηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων πυρασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, αν εκδηλωθούν πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει άμεση εντατικοποίηση των περιπόλων πυρασφάλειας ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές, αλλά και συνεχής ενημέρωση του κοινού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.