Ρέθυμνο:Τελέσθηκε το 6μηνο ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ
ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΠΑΝΣΕΜΝΗΣ
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Την Κυριακή, 25η Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης και τέλεσε το εξάμηνο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας προχείρισε σε πνευματικό πατέρα τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Τσιλιμπώκο, προτρέποντάς τον να διακονεί το Ιερό Μυστήριο της Μετανοίας-Εξομολογήσεως με πνεύμα αγάπης και με απλότητα καρδίας, συμπαριστάμενος στον αγώνα των ανθρώπων.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης και τιμής στη μακαριστή Γερόντισσα Πανσέμνη, η οποία υπήρξε πνευματική μητέρα του Ρεθύμνου, άνθρωπος χάριτος, προσευχής, ταπείνωσης, προσφοράς και ανιδιοτέλειας, που τίμησε το ράσο της και τη μοναχική της αποστολή και πλούτισε την Τοπική μας Εκκλησία με το ασκητικό της φρόνημα και την πολυτίμητη μαρτυρία της.
Η Ιερά Μητρόπολή μας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής, θα αφιερώσει το εγκόλπιο ημερολόγιό της για το έτος 2023 στη σεμνή μορφή της Γερόντισσας Πανσέμνης, η οποία λιτάνευσε και βίωσε τον ανεπιτήδευτο κρητικό μοναχισμό, δίδοντας προς όλους παράδειγμα αγάπης και θυσιαστικής διακονίας και μαρτυρίας.
Στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν πλήθος κόσμου και ο εντιμότατος Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.