Ρέθυμνο:Το Εργατικό Κέντρο κατά του Νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση κατέθεσε και προωθεί για ψήφιση Νομοσχέδιο στη Βουλή, που περιορίζει τα δικαιώματα των πολιτών και των Συνδικάτων να διαδηλώνουν ελεύθερα ώστε να διεκδικούν τα αιτήματα τους. Προσπαθεί η Κυβέρνηση λόγω κορονοϊού και της οικονομικής ύφεσης που η ίδια προκαλεί, να προλάβει τις φθινοπωρινές διαδηλώσεις των εργαζομένων.

Το Νομοσχέδιο προβλέπει ο οργανωτής της διαδήλωσης να γνωστοποιεί στην Αστυνομία την πρόθεση του, όταν καλεί εργαζόμενους σε υπαίθρια συνάθροιση, τον χρόνο έναρξης – λήξης και τον ακριβή τόπο. Αν δεν γίνει αυτό η Αστυνομική Διεύθυνση μπορεί να διαλύσει τη συγκέντρωση, ενώ τιμωρούνται με ένα-δυο χρόνια φυλάκιση όσοι συμμετέχουν
Ο οργανωτής δε (σωματεία , φορείς, εργατικά κέντρα, ΓΣΕΕ) ευθύνεται και αποζημιώνει οποιονδήποτε έχει ιδιοκτησία και καταστραφεί η επιχείρηση του από τους μπαχαλάκηδες (προβοκάτσια).

Ακόμα εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης να διαλύει τις συγκεντρώσεις κατά το δοκούν με συνοπτικές διαδικασίες. Δηλώνουμε προς την Κυβέρνηση, ότι όχι μόνο εμείς αλλά και όλο το Εργατικό Κίνημα, δεν θα επιτρέψουμε να ποινικοποιηθούν οι εργατικοί αγώνες .
Το Νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά έστω και αν ψηφιστεί. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ανακοινώνουν τα συνδικάτα δεν μπορούν να περιορίζονται από Νομοθετικά μέτρα της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.